Gigi Becali a deschis proces internaţional. El are număr de înregistrare la CEDO

Gigi Becali a decis să se adresează instanţelor internaţionale cu privire la condamnarea sa de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul Valiza şi în cel al schimbului de terenuri cu MApN. Patronul Stelei şi-a mandatat avocaţii să trimită la Curtea Europeană a Drepturilor Omului documente prin care să dovedească faptul că nu a avut parte de un proces corect.

21 iun. 2013, 12:14
Gigi Becali a deschis proces internaţional. El are număr de înregistrare la CEDO

Gigi Becali a fost vizitat vineri la Penitenciarul Jilava de avocatul Mihaela Olaru, pe care a însărcinat-o, potrivit România TV, cu declanşarea procedurilor de deschidere unei acţiuni la CEDO, cu privire la condamnările dictate împotriva sa de instanţele româneşti, în dosarul Valiza şi cel al schimbului de terenuri cu MApN.

Mi-a dat nişte acte pe care va trebui să le duc domnului Virgil Becali şi care vizează începutul procedurii cu CEDO. Vor ajunge şi la UEFA să le depună în dosarul respectiv„, a declarat avocatul Mihaela Olaru după întrevederea cu Gigi Becali.

Citeşte şi Cererea lui Becali de întrerupere a pedepsei, RESPINSĂ de Tribunalul Bucureşti

Magistraţii de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului nu pot da o sentinţă care să o anuleze pe cea dictată de instanţa din România, însă pot obliga statul român să îi plătească lui Becali despăgubiri în bani, drept compensaţie morală, în cazul în care vor ajunge la concluzia că patronul Stelei nu a avut parte de un proces corect.

Citeşte şi Decizia privind contopirea pedepselor lui Gigi Becali, amânată pentru 27 iunie