Gigi Becali a dat şpagă cu sacoşa. Ofiţerii au povestit cum a fost posibil schimbul de terenuri

Dacă în anul 2008 Gigi Becali era acuzat că a trimis la Cluj Napoca o valiză cu bani pentru a-i mitui pe jucătorii de la Universitatea Cluj, în 1995 el dădea şpagă ofiţerilor MApN într-o sacoşă ruptă. Conform jurnaliştilor de la evz.ro, Becali a dat sub formă de donaţie suma de 100 milioane lei.

21 mai 2013, 12:49
Gigi Becali a dat şpagă cu sacoşa. Ofiţerii au povestit cum a fost posibil schimbul de terenuri

Gigi Becali a fost condamnat la închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN inclusiv pe baza mărturiilor mai multor ofiţeri ai Armatei Române, care într-un fel sau altul au fost martori ai respectivelor tranzacţii.

Astfel, potrivit evz.ro, maiorul Aurel Ivan a declarat în faţa anchetatorilor DNA că pentru a primi rapid avizele de la ofiţeri, Gigi Becali a donat armatei 100 de milioane de lei. Ivan spune că totul s-a întâmplat înainte de Ziua Aviaţiei. „La Ferma Roşia a venit Becali George însoţit de tatăl său (probabil) cu un autoturism personal, marca Mercedes, şi mi-a lăsat într-o sacoşă degradată o sumă de bani. Acesta mi-a relatat că în sacoşă se aflau 100 milioane lei pe care să-i predau geneneralului Săndulescu Ion„. Cel vizat în această declaraţie, generalul Săndulescu, a spus la rândul său că a avizat schimbul de terenului după ce a fost admonestat de şeful Statului Major General, Dumitru Cioflină.

Citeşte şi Becali, de la viaţa din palat la regimul de celulă. Cum va arăta traiul lui în penitenciar VIDEO

De asemenea, Aurel Ivan a dat detalii şi despre modul în care au decurs negocierile privind schimbul de terenuri: „Becali s-a manifestat şi cu privire la plasamentul terenului pe care urma să-l primească, acesta fiind în aproprierea Şoselei Pipera. În acea zonă exista reţea de energie electrică deoarece cu această sursă era alimentată ferma„.

Un alt ofiţer, Mihai Iliescu, a confirmat că schimbul era total dezavantajos pentru MApN, un metru pătrat la ferma Roşia, atribuită lui Becali, valorând aproximativ 30 dolari/metru pătrat, în timp ce acesta a dat la schimb un teren la Ştefăneşti, a cărui valoare aproximativă era de un dolar/metru pătrat.