Ghiţă: Societatea va căuta un model de preşedinte diferit de Băsescu

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a declarat, luni, la România TV, că la viitoarele alegeri prezidenţiale românii vor căuta un "model" de preşedinte diferit de Traian Băsescu şi crede că viitorul candidat al USL, Crin Antonescu, este "de departe în pole position". El a vorbit, de asemenea, despre afacerile care l-au propulsat în topul oamenilor de afaceri prosperi din România, dar şi despre acuzaţiile ce i-au fost aduse privind legăturile sale cu serviciile de informaţii.

RomaniaTV.net
29 iul. 2013, 20:58
Ghiţă: Societatea va căuta un model de preşedinte diferit de Băsescu

Sebastian Ghiţă a declarat că alegerile prezidenţiale din 2014 nu vor fi neapărat un joc de partide, ci „o luptă între personalităţile” viitorilor candidaţi.

„Societatea va căuta un model de preşedinte puţin diferit de Băsescu. Se va repoziţiona şi cred că acolo e cheia. Cărţile nu sunt făcute, dar trebuie să spun că domnul Crin Antonescu se află de departe în pole position. Are un profil bun şi sunt diferenţe majore între el şi Traian Băsescu. Toţi avem un vot şi o opţiune şi ar fi bine să nu ne grăbim”, a spus Sebastian Ghiţă.

Deputatul social-democrat a vorbit şi despre un mesaj pe care i l-a transmis în trecut preşedintelui Traian Băsescu prin e-mail, pe care şeful statului a încercat la un moment dat să-l folosească împotriva sa: „I-am spus că vreau să ne întâlnim. Aşa am considerat, nu ltiu de ce l-a folosit în felul ăla. Nu mi s-a părut un atac pentru că scrisesem o singură frază. A spus atunci că Ghiţă se teme că nu va mai câştiga contracte cu statul. Dar contracte câştigă o firmă când câştigă o licitaţie. O să ajungă să fie responsabil de orice şi de nimic până la urmă. Aşa s-a întâmplat şi cu Ceauşescu”.

Sebastian Ghiţă va împlini 35 de ani în luna noiembrie şi se numără printre cei mai prosperi oameni de afaceri din România, cu o avere de 140 de milioane de euro, potrivit declaraţiei sale de avere. El a povestit la România TV cum a reuşit să câştige primii bani: „Ştim toţi ce vremuri erau. După ce am ternminat liceul am deschis o companie cu colegii mei, am fost prima companie care a intrat în Bucureşti. Scriam programe pentru baraje şi apoi am învăţat, am crescut”.

Acuzat că ar avea legături cu serviciile de informaţii, Ghiţă a subliniat că domeniul de activitate în care şi-a desfăşurat afacerile l-au adus în contact şi cu persoane din această ramură. „Va luati prea mult după Rosca Stanescu, care e un povestitor bun. Astazi cadrul legislativ din România nu permite serviciilor de informatii sa aiba firme, nici pe fata, adica la Registrul Comertului sa scrie Securitatea SRL, nici sa aiba inregimentati oameni care sa detina firme in numele lor, este ilegal”, a punctat Ghiţă.