Gheorghe Piperea candidează pentru Camera Deputaţilor, ca independent

Cunoscut pentru mai multe initiative judiciare sau legale care au tinut agenda publica in ultimii ani, Gheorghe Piperea s-a decis sa candideze, ca independent, pentru Camera Deputatilor in colegiul 16, unde si locuieste.

RomaniaTV.net
12 nov. 2012, 09:09
Gheorghe Piperea candidează pentru Camera Deputaţilor, ca independent

Decizia lui Piperea este determinata de necesitatea de a promova din postura de deputat acele proiecte ale sale blocate de sistemul legislativ actual in care “suportul de partid” este esential.

Un astfel de proiect este legea insolvenţei particularilor, care ar pune sub protecţia tribunalului persoanele fizice supra – îndatorate,  la adapost de abuzurile băncilor şi ale altor creditori. Gheorghe Piperea este si initiatorul proiectului „100 de avocati pro bono pentru Romania”, o reţea care sprijina, fără a pretinde vreun onorariu, persoanele lipsite de mijloace materiale necesare platii costurilor proceselor. Si acest proiect ar putea fi promovat ca lege.   

Notorietatea lui Gheorghe Piperea nu este rezultatul exclusiv al castigarii in instanta a numeroase procese cu impact social, cum ar fi cele care au reglat abuzuri in cazurile rovinietei, taxei auto, ridicărilor de masini, pensiilor, TVA-ului pe drepturile de autor sau ale clauzelor abuzive din contractele cu bancile, ci si al implicarii sale active in viata cetatii, prin articolele, comentariile si aparitiile sale in mass-media.

„Chiar daca pornesc tarziu in aceasta lupta, cred in sansa mea. Am avut un vis in anii studentiei : ca voi trai, la 20 de ani dupa revolutie, intr-o tara normala, unde meritul si munca sunt apreciate. Acum, la 42 de ani, nu vad decit criza economica prost gestionata si oameni care isi parasesc cu dispret tara. Si o clasa politica aparent eterna, parazitind vietile si mintile romanilor. Aproape toţi seniorii politicii româneşti s-au format în perioada comunistă în decursul căreia erau, într-un fel sau altul, dependenţi de structurile de control al politicii şi al economiei din acea dată. Pentru a păstra acest control, ei şi-au perpetuat relaţiile şi mentalitatea de atunci. Majoritatea tinerilor politicieni români s-au format pe lângă aceşti seniori şi sunt, practic, copii fidele ale acestora. Ma gindesc ca radacinile noastre sunt aici si ca mai bine am inlocui clasa politica impamintenita aici inca din 1990. Sunt increzator ca voi reusi, cu sprijinul vostru, al celor care ati gindit, macar o clipa, sau ati visat ca mine.”, spune Piperea.

Gheorghe Piperea are 42 ani, este căsătorit, are un copil, este profesor universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti şi doctor în drept al Universităţii Sorbonne I – Pantheon din Paris. Este avocat, fiind cunoscut ca unul dintre cei mai buni specialişti romani în domeniul protectiei consumatorilor.