Gheorghe Mulţescu, noul antrenor al echipei Dinamo Bucureşti

Gheorghe Mulţescu este noul antrenor principal al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, a anunţat miercuri acţionarul majoritar al grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare, Ionuţ Negoiţă.

05 iun. 2013, 19:27
Gheorghe Mulţescu, noul antrenor al echipei Dinamo Bucureşti

Un adevărat simbol al alb-roşilor, Gheorghe Mulţescu a evoluat timp de şase ani pentru echipa Dinamo Bucureşti, cu care a câştigat trei titluri de campion (1982, 1983, 1984) şi două Cupe ale României (1982, 1984), participând decisiv la cea mai mare performanţă pe plan european, semifinalele Cupei Campionilor Europeni (1984), potrivit Agerpres.

Citeşte şi Negoiţă a dat încă doi oameni importanţi afară din clubul Dinamo

Mă bucur că am ajuns la un acord cu Gheorghe Mulţescu, un mare jucător din istoria clubului nostru şi un tehnician recunoscut şi apreciat în fotbalul românesc. Mulţescu este o legendă a lui Dinamo şi sunt convins că echipa va renaşte sub conducerea sa. Mulţescu ştie foarte bine ce înseamnă Dinamo, a mai antrenat echipa în două momente dificile de-a lungul timpului şi are o atitudine demnă de un profesionist dornic de a face performanţă. Urmează o perioadă de reconstrucţie într-un climat sănătos, aşa cum îşi doreşte toată suflarea dinamovistă„, a declarat Ionuţ Negoiţă pentru site-ul oficial al clubului Dinamo.

Ca antrenor, Mulţescu şi-a început cariera tot pe banca lui Dinamo, în sezonul 1990-1991, ulterior revenind în 2008 pentru jumătate de sezon. El a antrenat mai multe echipe din ţară şi străinătate (Turcia, Arabia Saudită), ultima formaţie pe care a pregăti-o fiind Gaz Metan Mediaş, în ediţia recent încheiată a Ligii I, când a mai antrenat şi pe Astra Giurgiu.