Gestul anului, în sport. Pasa prin care un baschetbalist a impresionat America VIDEO

Jonathan Montanez, un baschetbalist din El Paso (Texas) a arătat lumii că în sport nimeni nu pierde. El a câştigat respectul tuturor după ce i-a pasat mingea unui adversar cu dizabilităţi, care se chinuia să marcheze un coş, de minute bune.

RomaniaTV.net
28 feb. 2013, 20:01
Gestul anului, în sport. Pasa prin care un baschetbalist a impresionat America VIDEO

Rivalităţile în lumea sportului sunt dintre cele mai pasionale, mai ales când în joc sunt două echipe de adolescenţi. Părinţii şi antrenorii sunt principalii responsabili pentru această hiper-competitivitate, însă în imaginile următoare membrii unei echipe de baschet au în atrenorul lor, Peter Morales, un alt tip de model de adult.

Acesta l-a cooptat în rândurile echipei pe Mitchell Markus, un tânăr cu nevoi speciale, dar cu o neţărmurită dragoste pentru baschet. Modul în care antrenorul îl încurajează şi încearcă să-l integreze, dar şi îndemnurile sale către ceilalţi membri ai echipei sunt impresionante.

Tabloul este completat de Jonathan Montanez, un tânăr baschetbalist pe care un simplu gest l-a transformat într-un erou. În timpul partidei, când toti coechipierii îi pasau lui Mitchell, sperând ca acesta să înscrie coşul fericit, pasa decisivă a venit chiar de la adversarul său Jonathan Montanez.

El însuşi impresionat de drama tânărului i-a dat acestuia mingea, pe care Mitchell a aruncat-o în coş, întreaga scenă sensibilizând Amnerica până la lacrimi.