Gest şocant al poliţiştilor americani: Au pus cătuşe unei eleve agresive de 6 ani

Poliţia din statul american Georgia şi-a apărat marţi decizia de a încătuşa o elevă în vârstă de 6 ani, după ce reprezentanţii şcolii au reclamat faptul că un copil a agresat un director şi avariază proprietatea şcolii.

RomaniaTV.net
18 apr. 2012, 11:45
Gest şocant al poliţiştilor americani: Au pus cătuşe unei eleve agresive de 6 ani

Poliţia din Milledgeville a precizat că a fost chemată la Şcoala elementară Creekside vineri, din cauza unui copil neastâmpărat, care avea un acces de furie, relatează CNN. Când un ofiţer a ajuns la şcoală, a observat o elevă de grădiniţă, Salecia Johnson, întinsă pe podea în biroul directorului, strigând şi plângând.

Ofiţerul a afirmat în raportul său că a observat daunele aduse proprietăţii şcolii şi că a încercat de mai multe ori să o calmeze pe fată. Aceasta „s-a ferit şi a început să opună rezistenţă în mod activ şi să se lupte cu mine”, a scris poliţistul. „Copilului i-au fost apoi puse cătuşe pentru siguranţa sa, iar ofiţerul a adus-o la secţia de poliţie”, a declarat comandantul Dray Swicord.

În pofida comportamentului fetei, familia sa consideră că poliţia nu ar fi trebuit să fie implicată. „Nu cred că a avut un comportament atât de neadecvat încât să fie încătuşată şi dusă la secţia de poliţie”, a declarat pentru WMAZ mătuşa fetei, Candace Ruff.

Fata i-a fost predată acestei mătuşi după numeroase încercări eşuate de a-i contacta pe părinţii săi, potrivit raportului poliţiei. Swicord a precizat că nici până în prezent părinţii nu au contactat poliţia, însă aceştia au vorbit cu presa.

Indiferent de vârstă, „atunci când o persoană este încătuşată, este pentru siguranţa sa, nu este o pedeapsă”, a subliniat Swicord. Conform raportului poliţiei, fata a aruncat cu mobilă, inclusiv cu un raft mic, care l-a lovit pe director la picior. De asemenea, ea a „muşcat mânerul uşii de la birou şi a sărit pe tocătorul de hârtie”, încercând să spargă o ramă de sticlă.

Mama elevei a afirmat că fiica sa a fost suspendată şi nu se poate întoarce la grădiniţă până în august. Poliţia a precizat că eleva, care nu a fost ţinută într-o celulă, nu va fi pusă sub acuzare, datorită vârstei sale, dar va fi monitorizată de agenţiile sociale.