Gerard Depardieu îşi atacă compatrioţii: „Nu-mi plac francezii. Sunt aroganţi şi încrezuţi”

Spre deosebire de alţi francezi, Gerard Depardieu nu este prea mândru de naţiunea sa şi a oferit o declaraţie şocantă într-un interviu.

RomaniaTV.net
16 mart. 2012, 17:45
Gerard Depardieu îşi atacă compatrioţii: „Nu-mi plac francezii. Sunt aroganţi şi încrezuţi”

Actorul Gerard Depardieu şi-a criticat în mod surprinzător compatrioţii. Într-un interviu pentru un post de televiziune elveţian, el a spus despre francezii că sunt „aroganţi şi încrezuţi”. „Nu-mi plac francezii”, a fost afirmaţia seacă a lui Depardieu.

Declaraţia lui Depardieu a fost făcută în contextul în care actorul vorbea despre următorul său proiect cinematografic, în care va juca rolul principal într-un lungmetraj despre viaţa şi cariera lui Dominique Strauss-Kahn, fostul director al FMI. Discutând desăre personajul pe care îl va întruchipa în film, Depardieu a derapat şi a făcut o afirmaţie care cu siguranţă nu le-a picat prea bine compatrioţilor săi. „Strauss-Kahn nu este un personaj iubit. Cred că el este ca toţi francezii, e arogant. Oricum nu prea îmi plac francezii, mai ales cei ca el. Iar el este foarte francez – arogant şi încrezut. E un personaj de jucat. Voi juca acest rol, tocmai pentru că nu-mi place de el”, a punctat Depardieu.

Actorul francez l-a caracterizat pe Strauss-Kahn drept o persoană „lipsită de demnitate”.

Dominique Strauss-Kahn a fost arestat în mai 2011 şi acuzat că a încercat să violeze o cameristă la un hotel din New York. În cele din urmă, el a fost achitat de acuzaţia de viol şi s-a întors în Franţa, unde a fost acuzat că a abuzat sexual de o tânără scriitoare franceză.