George Bosânceanu, patronul de la Histria, a fost eliberat de judecători

Omul de afaceri constănţean, acuzat de evaziune fiscală şi furt de energie electrică, va fi cercetat în stare de libertate, după ce a stat 15 zile în arest.

RomaniaTV.net
07 feb. 2012, 19:12
George Bosânceanu, patronul de la Histria, a fost eliberat de judecători

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au dispus, marţi, punerea în libertate a omului de afaceri George Vergiliu Bosânceanu, după ce au admis recursul formulat de acesta împotriva măsurii de prelungire a mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui, iar decizia instanţei este definitivă.

Judecătorii au hotărât, totodată, ca Bosânceanu să nu părăsească ţara pe parcursul cercetării penale.

Luna trecută, Curtea de Apel Constanţa a hotărât reducerea numărului de zile de arest preventiv de la 29 la 15 pentru George Vergiliu Bosânceanu. După ce mandatul a expirat, magistraţii Tribunalului au acceptat prelungirea perioadei de arestare preventivă cu 29 de zile, decizie ce a fost ulterior atacată prin recurs.

Bosânceanu este persoana al cărui hotel a fost demolat parţial de autorităţi la sfârşitul anului trecut pentru extinderi ilegale.

În cazul administratorului firmelor omului de afaceri, Adriana Ciocoiu, arestată preventiv pentru 29 de zile odată cu Bosânceanu, judecătorii au decis, în urma recursului formulat de avocaţi, cercetarea femeii în stare de libertate.

Cele două persoane sunt acuzate de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 500.000 de lei, asociere în vederea comiterii de infracţiuni, continuarea lucrărilor după dispunerea stopării lor de către autorităţile de control şi furt de energie electrică, faptă ce a creat un prejudiciu de minimum 1.800.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, în timpul lucrărilor de demolare a extinderilor ilegale ale hotelului Histria din staţiunea Mamaia, muncitorii au găsit un branşament ilegal prin care se sustrăgea energie electrică.

În afara hotelului din staţiunea Mamaia, George Vergiliu Bosânceanu mai are două hoteluri în municipiul Constanţa, autorităţile intenţionând demolarea unuia dintre ele pentru că a fost construit ilegal.