Geoană: Fără o creştere economică de peste 4% România nu va putea face faţă competiţiei din UE

România are nevoie de o creştere economică de peste 4% anual pentru a putea recupera decalajele faţă de alte state şi pentru a face faţă competiţiei din Uniunea Europeană, a declarat, joi, Mircea Geoană, preşedintele Comisiei pentru Politică Externă din Senat şi al Institutului Aspen România.

RomaniaTV.net
08 nov. 2012, 08:45
Geoană: Fără o creştere economică de peste 4% România nu va putea face faţă competiţiei din UE

„Fără o creştere economică de peste 4%, România va avea dificultăţi de recuperare a decalajului european şi probleme în ceea ce priveşte competiţia cu alte state din Uniunea Europeană care vin din urmă. România a ajuns la un declin al potenţialului de creştere economică de la 4% în urmă cu câţiva ani, la un procent de 2%, insuficient pentru o economie emergentă care vrea să devină competitivă la nivel european”, a spus Geoană, la Bucharest Forum 2012 organizat de Institutul Aspen.

El a arătat că România are nevoie de un model nou de dezvoltare, iar pentru acest lucru este necesară o mai mare transparenţă în materie de guvernanţă şi de o reprofesionalizare a mediului politic reprezentat de generaţia tânără.