Generalul american Wesley Clark îl va consilia pe Victor Ponta

Premierul Victor Ponta l-a prezentat, joi, la Guvern pe generalul american în rezervă Wesley Clark, anunţând că acesta a acceptat să îl consilieze pe probleme strategice, de securitate şi economie.

RomaniaTV.net
05 iul. 2012, 17:16
Generalul american Wesley Clark îl va consilia pe Victor Ponta

Generalul în rezervă Wesley K. Clark, fost şef al Statului Major General al Armatei Statelor Unite, a fost numit în funcţia de consilier special al Primului-Ministru, pe teme de securitate şi strategii economice.

„În perioada următoare, prin poziţia sa, generalul în rezervă Wesley Clark va încerca să îşi ofere expertiza în perspectiva construirii de către Guvernul României a unor politici pozitive, care să sprijine creşterea economică şi investiţiile care creează noi locuri de muncă”, a precizat Guvernul.

Generalul american a declarat ulterior, la Antena 3, sosirea sa în România nu are legătură cu situaţia politică.

„România este o ţară foarte bogată, are un potenţial uriaş. Eu lucrez în afaceri astăzi, m-am retras din armată acum 12 ani, lucrez în sectorul bancar, în sectorul energetic, în sectorul mineralelor şi în sectorul combustibililor biologici. Acestea sunt domeniile care prezintă cel mai mare potenţial pentru dezvoltarea economică a României. Cred că pot să vin cu o experienţă importantă pentru aceste domenii, cred că voi putea atrage investitori şi voi stimula creşterea economiei României. Ar putea fi unul din cele mai bogate state din Europa, având în vedere resursele naturale bogate şi geografia României”, a spus Clark.

Wesley Clark a fost comandant NATO şi candidat la alegerile pentru Casa Albă, din 2004.

Generalul Clark a activat în Armata SUA şi a condus operaţiunile din razboiul din Kosovo, în perioada 1997-2000, în timpul administraţiei Bill Clinton. În prezent, este un lider important al Partidului Democrat şi s-a implicat pe larg în susţinerea senatorului Hillary Clinton şi a preşedintelui american Barak Obama.