Gelu Ştefan Diaconu, numit şef al ANAF

Premierul Victor Ponta a anunţat că îl va numi la conducerea ANAF pe Gelu Ştefan Diaconu, secretar de stat în Ministerul Economiei, susţinut de PNL, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
25 apr. 2013, 08:00
Gelu Ştefan Diaconu, numit şef al ANAF

Premierul a adăugat că s-a interesat la instituţiile statului pe tema eventualelor probleme cu justiţia pe care le-ar fi avut Diaconu şi a aflat că dosarul care i s-a deschis la un moment dat s-a închis cu neînceperea urmăririi penale.

Ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, i-a înaintat luni premierului Victor Ponta propunerea numirii în fruntea ANAF a lui Gelu Ştefan Diaconu, acesta urmând să îl înlocuiască în funcţie pe Şerban Pop.

Diaconu deţine, în prezent, funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, unde răspunde de sectorul resurselor minerale, petrol şi gaze şi politica industrială.

În perioada 2005-2009, Diaconu a ocupat funcţia de vicepreşedinte al ANAF, fiind şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor.

Luni, surse guvernamentale au declarat pentru Mediafax că Şerban Pop a fost anunţat că va fi retras de la conducerea ANAF într-o discuţie avută cu premierul Victor Ponta, în timp ce oficiali din Ministerul Finanţelor, condus de liberalul Daniel Chiţoiu, au recizat că postul va fi preluat de Gelu Ştefan Diaconu.

Diaconu a condus Autoritatea Naţional a Vămilor în perioada februarie 2005-februarie 2009.

El a fost implicat într-un dosar pentru înşelăciune şi abuz în serviciu, fiind acuzat că în 1996, în calitate de director al Bankcoop Neamţ, ar fi falsificat un contract de credit.