Garda Financiară: La Petrolul nu există nereguli privitoare la transferurile de la U Cluj

Comisarii Gărzii Financiare care au controlat documentele clubului de fotbal Petrolul Ploieşti verificând actele care au stat la baza transferurilor jucătorilor de la U Cluj la clubul ploieştean nu au descoperit nereguli în privinţa documentelor de transfer.

RomaniaTV.net
28 nov. 2012, 20:15
Garda Financiară: La Petrolul nu există nereguli privitoare la transferurile de la U Cluj

Şeful Gărzii Financiare Prahova, comisarul Marian Fătu, a declarat agenţiei Mediafax că în urma controlului început în data de 16 noiembrie la clubul de fotbal Petrolul Ploieşti nu au fost descoperite nereguli în documentele de transfer ale jucătorilor de la U Cluj la FC Petrolul Ploieşti.

Comisarul şef Marian Fătu a arătat că cei doi comisari care au făcut verificări în documentele privind transferurile au încheiat o notă de constatare care arată că nu s-au descoperit nereguli, dar această notă este valabilă doar în ceea ce priveşte documentele clubului FC Petrolul.

Marian Fătu a precizat că Garda Financiară Prahova nu poate da detalii în ceea ce priveşte documentele de clubul U Cluj privind transferurile de jucători.

În 16 noiembrie, Garda Financiară a declanşat controale încrucişate la cluburile de fotbal Petrolul Ploieşti şi Universitatea Cluj, comisarii verificând documentele în baza cărora s-au făcut transferurile mai multor fotbalişti de la echipa clujeană la cea din Ploieşti, transferuri considerate suspecte de către procurori.

La FC Petrolul Ploieşti, acest control nu a fost făcut ca urmare a unei solicitări din partea altor instituţii, ci Garda Financiară Prahova s-a autosesizat.

Tot atunci, reprezentanţi ai Gărzii Financiare Cluj au făcut verificări, miercuri, la sediul clubului de fotbal CFR Cluj, iar surse judiciare declarau că verificarea a vizat atât transferurile unor jucători, cât şi alte activităţi financiare ale clubului.

Cu două zile înaintea acestor verificări, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au făcut două percheziţii la sediile echipelor de fotbal Petrolul Ploieşti şi „U” Cluj.