Garda de Mediu îi lasă pe Cămătari fără lei şi urşi: Animalele vor fi relocate

Garda de Mediu va reloca leii şi urşii găsiţi acasă la Nuţu Cămătaru, pe care îi deţinea în mod ilegal. Caii erau ţinuţi, însă, cu acte în regulă.

25 feb. 2013, 15:11
Garda de Mediu îi lasă pe Cămătari fără lei şi urşi: Animalele vor fi relocate

Trei comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) – Comisariatul General au descins luni pe proprietatea lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, alături de forţele de ordine, pentru a face verificări privind deţinerea animalor sălbatice.

„Sunt 4 exemplare de leu, 2 mature şi 2 juvenile, precum şi 2 urlşi juvenili (…) Condiţiile doar ca spaţiu nu corespund, însă erau bine hrăniţi”, a declarat Mircea Pupăză, de la Garda de Mediu, care a precizat că oamenii din casa lui Nuţu Cămătaru au fost cooperanţi. . Prezenţa unor cerbi sau căprioare, vehiculată anterior controlului, nu s-a confirmat.

Celelalte animale de pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru, printre care cai şi canari, sunt deţinute în legalitate, au precizat reprezentanţii Gărzii de Mediu.

Reprezentatul Gărzii de Mediu vor reloca animalele sălbatice în cel mult o zi.

„Le ducem unde va fi necesar”, a mai spus Pupăză, precizând că nu crede că urşii vor fi duşi la Sanctuarul de la Zărneşti. 

Lei, urşi, raţe, dar şi cai de rasă în valoare de milioane de euro. Asta ţine Nuţu Cămătaru la ferma sa din Bucureşti. Comisarii Gărzii de Mediu au intrat luni pe proprietatea Cămătarilor pentru a afla de unde şi-a cumpărat interlopul animalele sălbatice şi în ce condiţii le ţine. „Luaţi-le şi duceţi-le. Să vedem unde le duceţi. Copilul meu a cerut mereu să depună leii şi au zis că nu au cu ce să-i ducă. Mulţumesc lui Dumnezeu că nu este acasă să vadă când i le luaţi că murea băiatul meu de focul lor”, le-a spus jurnaliştilor Mimi Cămătăreasa, mama Cămătarilor.