Gangnam Style a depăşit UN MILIARD de vizualizări pe YouTube VIDEO

Că Gangnam Style este piesa anului 2012 nu o poate contesta nimeni, fie că îi place, fie că nu. Vineri, de "Sfârşitul lumii", melodia coreeanului Psy a atins borna de UN MILIARD de vizualizări pe YouTube. Şi asta doar pe canalul oficial.

RomaniaTV.net
21 dec. 2012, 17:25

În noiembrie, Gangnam Style a devenit cel mai vizualizat clip din istoria YouTube, depăşind piesa Baby a lui Justin Bieber. Vineri, însă, melodia rapper-ului coreean Psy a ajuns la un miliard de vizualizări, e drept, în urma unei insistente campanii pentru ca acest lucru să se întâmple fix pe 21 decembrie, când, potrivit unor interpretări ale calendarului mayaş, lumea ar fi trebuit să se sfârşească.

CITEŞTE ŞI: Melodia Gangnam Style prevesteşte sfârşitul lumii. Vezi cine face această afirmaţie

Nu a fost aşa, dar melodia care a făcut istorie în cele şase luni scurse de la lansare a ajuns şi chiar a depăşit cu câteva sute de mii miliardul de vizualizări.

Din iulie până în decembrie, Gangnam Style – care ironizează stilul de viaţă al persoanelor din cartierul Gangnam al capitalei Seul – a înregistrat succes după succes, urcând pe cea mai înaltă treaptă a topurilor muzicale în 34 de ţări. Şi dacă linia melodică nu este chiar una de top sau dacă versurile nu sunt înţelese de prea mulţi, ceea ce i-a adus celebritatea mondială lui Psy a fost coregrafia Gangnam Style, care i-a cucerit pe mulţi, de la oameni de rând până la artişti de talie, precum Madonna, Britney Spears sau MC Hammer, şi chiar politicieni de marcă, cum a fost cazul secretarului general al ONU, Ban Ki-Moon.

În ultimele şase luni, Psy a câştigat aproape 185.000 de euro doar în urma vizualizărilor de pe YouTube şi alte peste 6 milioane din vânzarea CD-urilor, download şi concerte.

S-a spus chiar că rapper-ul şi-a cumpărat cu banii jos un apartament de aproape un milion de euro în luxosul Beverly Hills, din Los Angeles.