Gafă de proporţii pe Naţional Arena: „Bună seara, Budapesta”. CTP: Crainicul este un neprofesionist

Un crainic trimis de UEFA a spus "Bună seara, Budapesta" pe Național Arena, cu puțin timp înainte de începerea finalei Europa League, informează România TV.

RomaniaTV.net
09 mai 2012, 17:00
Gafă de proporţii pe Naţional Arena: „Bună seara, Budapesta”. CTP: Crainicul este un neprofesionist

În momentul în care crainicul UEFA a încurcat Bucureşti cu Budapesta, pe stadionul Naţional Arena se aflau deja 4.000 de oameni.

Ea nu este singulară, reprezintă un anume mod de a gândi, de a vedea peste tot unguri care vor să plece cu Ardealul în spinare. E şi ilogic în cazul de faţă. Dacă numeşti Bucureştiul Budapesta, asta înseamnă că faci un serviciu Budapestei? Nu realizezi nimic transferând o informaţie greşită, pentru că aici nu vorbim decât de neprofesionalism. Acest crainic este un neprofesionist, un om care nu s-a documentat atent, un om care nu are conştiinţa profesională a cuvântului rostit. Crainicii trăiesc prin cuvinte, ei trebuie să nu stâlcească numele oamenilor şi trebuie să pronunţe exact numele străine. Asta îi face profesionişti pe crainici. Ca să credem acum că s-a dorit tragerea unui ce folos de către Ungaria prin numirea Bucureştiului, Budapesta, suntem deja în zona grotescului„, a declarat, pentru România TV, Cristian Tudor Popescu.