Furtunile au făcut din nou prăpăd în ţară. Vezi cele mai afectate zone VIDEO

Furtunile au făcut prăpăd în ţară. O localitate din Dâmboviţa arată ca după război: zeci de case au rămas fără acoperişuri, două au fost distruse complet. La mare, turiştii au fugit de pe plajă pentru că a plouat torenţial. Fenomenele extreme continuă: după vijelii ne aşteaptă iar canciulă cu 37 de grade.

RomaniaTV.net
31 iul. 2013, 20:49
Furtunile au făcut din nou prăpăd în ţară. Vezi cele mai afectate zone VIDEO

Mai multe judeţe din ţară s-au aflat, miercuri, sub cod galben de furtună. Cel mai mult au avut de suferit oamenii de pe litoral.

La Constanţa parcă s-a rupt cerul. A turnat cu găleata şi mai multe străzi au fost inundate, iar traficul a fost blocat pe mai multe bulevarde. În zona delfinariului, sistemul de canalizare s-a înfundat iar mai multe curţi s-au transformat în piscine.

În localitatea Valu lui Traian, aproape zece gospodării au fost acoperite de ape.

La malul mării, ploaia torenţială a alungat şi turiştii de pe plaje.

Furtunile au făcut ravagii şi în judeţul Dâmboviţa. Zeci de case au rămas fără acoperişuri, iar mai mulţi copaci şi stâlpi au fost doborâţi la pământ. Acum oamenii trebuie să muncească şi să cheltuie o mulţime de bani pentru a repara dezastrul făcut de intemperii.

Şi Moldova a fost lovită din nou de vijelii. În Suceava, faţada unui bloc a fost pur şi simplu zburată de vântul puternic. Locatarii au chemat imediat pompierii pentru a îndepărta bucăţile de faţadă care riscau să cadă peste trecători.

După ziua de miercuri, furtunile se pare că vor dispărea cel puţin pentru o vreme. Ne aşteaptă însă zile de foc, cu temperaturi ce pot urca până la 37 de grade la umbră. „Vremea frumoasa revine, am scăpat de furtuni, dar acest lucru inseamna o incalzire a vremii. Se apropie un nou val de căldură dinspre sud-vest, iar sâmbătă temperaturile vor urca la 36-37 grade la umbră în sudul Olteniei”, spune meteorologul România TV, Silviu Grigore.