Furtună spectaculoasă în Chile: Valurile au ajuns până la şosea VIDEO

O furtună violentă a măturat zona vestică a statului Chile şi a lăsat în urmă un adevărat dezastru. De asemenea, o navă cargo a rămas blocată în larg, iar echipajul a fost salvat cu elicoperul.

RomaniaTV.net
17 aug. 2012, 08:04
Furtună spectaculoasă în Chile: Valurile au ajuns până la şosea VIDEO

Valurile agitate ale oceanului au ajuns până la şosele şi au dat peste cap traficul rutier. Nava Ocean Breeze, cu 24 de oameni la bord, a fost surprinsă de furtună în apropierea coastelor chiliene şi a intrat în derivă. Marinarii au fost salvaţi cu elicopterele.

„Lanţul ancorei s-a rupt, iar nava a trecut peste valuri. Astfel, a ajuns în poziţia în care se află acum: paralel cu plaja, blocată pe un banc de nisip”, a declarat guvernatorul Osvaldo Castro. Autorităţile încearcă să găsească o modalitate de a tracta vasul până în port.

Furtuna a făcut prăpăd şi pe uscat. Cele mai afectate regiuni au fost Valparaíso şi Vina del Mar, aflate în zona de coastă. Aici, valurile oceanului au fost atât de agitate încât a inundat străzile. Mai multe drumuri au fost închise şi traficul rutier a fost dat peste cap. De asemenea, câteva clădiri aflate în apropierea plajelor au fost avariate.