Furt fără precedent în Ungaria: Au dispărut 500 de opere de artă

Poliţia ungară a anunţat sâmbătă, pe site-ul său de pe internet, demararea unei anchete pe marginea furtului a 500 de opere de artă, care au aparţinut unui colecţionar ungar decedat în 2002.

18 mai 2013, 13:02
Furt fără precedent în Ungaria: Au dispărut 500 de opere de artă

„Poliţia a lansat o anchetă într-un dosar privind furtul unor opere de artă de o valoare excepţională”, informează site-ul poliţiei ungare, potrivit Agerpres. Procesul de evaluare a valorii la care se ridică tablourile furate este în curs de desfăşurare.

Potrivit comunicatului, „tablourile şi operele de artă au fost furate de către necunoscuţi, dintr-un apartament închis situat în Budapesta, ce aparţinea unui colecţionar decedat”.

Dezsa Kovacs, colecţionar de artă ungar, a decedat în 2002. Operele de artă din colecţia sa urmează să fie împărţite între diferiţi moştenitori, în urma unui proces de succesiune încă nefinalizat, a precizat poliţia.

Printre tablourile furate figurează opere ale unor cunoscuţi pictori ungari precum Laszlo Paal, Pal Szinyei Merse, Karoly Ferenczy sau Gyula Derkovits, dar şi ale unor pictori străini precum italianul Le Tintoret, francezul Maurice Utrillo sau austriacul Gustav Klimt.

Poliţia a pus la dispoziţie mai multe numere de telefon, pentru a primi informaţii, şi a publicat pe internet lista completă a operelor de artă furate.