Furt de 100.000 de euro la o casă de schimb valutar din Bucureşti VIDEO

Furt spectaculos la o casă de schimb valutar din zona Pieţei Unirii din Bucureşti. Paguba este de 100.000 de euro. O femeie şi un bărbat s-au dat drept inspectori de la Fisc şi au cerut toţi banii din casierie, informează România TV. În momentul în care a fost comis jaful a avut loc o pană de curent, iar camerele video nu au funcţionat în acest timp.

RomaniaTV.net
19 mart. 2012, 12:45
Furt de 100.000 de euro la o casă de schimb valutar din Bucureşti VIDEO

Cei doi hoţi, care s-au dat drept poliţist şi inspector la Garda Financiară, au reuşit să sustragă 100.000 de euro de la casa de schimb valutar. Cei doi au spus că sunt la un control programat şi că sunt verificate mai multe unităţi de case de schimb valutar.

Alexandru Niculae, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, a declarat pentru Mediafax că cele două persoane, o femeie şi un bărbat, au întocmit un proces-verbal în care au menţionat că sumele au fost confiscate în urma unor nereguli pe care le-ar fi găsit după verificarea documentelor firmei. Cei doi au îndrumat reprezentanţii casei de schimb valutar către sediul instituţiei cu abilităţi de control la care susţineau că lucrează pentru recuperarea banilor.

Astfel, incidentul produs în jurul orelor 10.00 a fost anunţat la numărul de urgenţă 112 trei ore mai târziu, când angajaţii instituţiei respective i-au informat pe păgubiţi că procesul-verbal nu este autentic. Bărbaţii au cerut toţi banii care sunt în gestiune, respectiv suma de 100.000 de euro. Inspectorii falşi au făcut şi un aşa-zis proces verbal în care scria că suma a fost indisponibilizată pentru că s-au descoperit mai multe nereguli.

În jurul orei 13.00, la dispecerat, a sunat o persoană care a spus că azi în jurul orei 10.00, două persoane care s-au prezentat cu atribuţii de control au venit la casa de schimb valutar şi că au făcut un control şi au descoperit nereguli. Au zis să le pună la dispoziţie toată suma de bani. Motiv pentru care au întocmit un proces verbal de confiscare. Când persoana s-a prezentat azi la sediul instituţiei au spus că procesul verbal nu le aparţine şi că acele persoane nu există. Poliţştii din cadrul Secţiei 10 fac cercetări la faţa locului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune„, a declarat pentru România TV Alexandru Nicolae, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei.

„Dimineaţă a fost o pană de curent, nici semafoarele nu au funcţionat. Alimentarea cu energie electrică a fost reluată în jurul orei 11.00”, a declarat angajatul magazinului de optică aflat lângă casa de schimb valutar. El a mai spus că este exclus ca această de casă de schimb valutar să aibă un generator de curent care să reia alimentarea cu electricitate a camerelor de supraveghere.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae, a declarat că la faţa locului au mers poliţişti de la Secţia 10, care audiază persoanele implicate şi încearcă să identifice eventualii martori, urmând să stabilească dacă în casa de schimb valutar erau camere de supraveghere care au surprins incidentul, potrivit Mediafax.

Alexandru Niculae a precizat că victimele le-au declarat poliţiştilor că cei hoţii au spus că sunt lucrători ai unor instituţii cu atribuţii pe linie de control. Aceştia ar fi întocmit un proces-verbal privind aşa-zisele nereguli, însă angajaţii casei de schimb valutar nu l-au recunoscut.

Sume mari de valută, de regulă, nu sunt ţinute în casele de schimb valutar, ca o măsură de precauţie, astfel că anchetatorii iau în calcul şi posibilitatea ca păgubiţii să fi fost complici la furt.