Funeriu: Banii din şpăgile de la Bacalaureat ajung la politicieni VIDEO

Daniel Funeriu, fostul ministru al Educaţiei, a declarat la România TV că banii proveniţi din şpăgile de la Bacalaureat urmau să ajungă la politicieni.

05 iul. 2013, 18:40
Funeriu: Banii din şpăgile de la Bacalaureat ajung la politicieni VIDEO

Ceea ce vedem la Bolintineanu este restructurarea reţelelor mafiote care colectau banii din şcoli. Banii de la Bolintineanu erau colectaţi de un consilier local PSD. Ce probă mai clară vreţi? Miza nu e directoarea de la Bolintineanu sau liceul Bolintineanu, miza e reprezentată de destructurarea acestor reţele. În 2010 şi 2011 nu ştiu să fi văzut astfel de cazuri. Eu am făcut un Bacalaureat corect, în care elevii care meritau au reuşit. În 2010 şi în 2011, credeam că am dat lovitura de graţie acestor reţele, dar iată că aceste reţele se restructurează”, a declarat, la România TV, Daniel Funeriu.

Ministerul Educaţiei pe care îl conduceam a vegheat la prinderea acestor cazuri. Ministerul a desfăşurat acţiuni pentru ai prinde pe aceşti oameni, nu pentru ai proteja„, a adăugat fostul ministru al Educaţiei.

Daniel Funeriu a precizat că mandatul său e primul în care s-a luptat eficient împotriva fraudei de la Bacalaureat.

„Din punctul meu de vedere, instituţiile statului trebuie să-şi facă treaba şi cred că primii paşi pe care i-am făcut în 2010 şi în 2011 pentru destructurarea acestor reţele, mă bazam pe informaţii extrem de clare…E o luptă care trebuie continuată. Eu sunt mândru că am început-o. În mandatul meu, a fost primul mandat în istoria miniştrilor Educaţiei postdecembrişti în care am luptat eficient împotriva fraudei la Bacalaureat. În guvernarea din care am făcut parte nu am dorit ca aceşti bani să meargă spre partidele politice”, a spus, la România TV, Funeriu.

Citeşte şi Peste jumătate dintre elevii de la Bolintineanu ar fi dat ŞPAGĂ la BAC. Vezi cine spune asta VIDEO