Fundaţia SMURD a luat bani de la UE. Arafat: vor discreditarea mea

Raed Arafat s-ar putea afla într-un conflict de interese, potrivit România TV. Acesta a accesat fonduri europene pentru Fundaţia pentru SMURD, în perioada în care era şi subsecretar de stat. Banii au fost obţinuţi prin Ministerul Muncii şi în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii. Raed Arafat neagă însă că s-ar fi aflat într-un conflict de interese.

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 17:46
Fundaţia SMURD a luat bani de la UE. Arafat: vor discreditarea mea

Potrivit site-ului fundatiapentrusmurd.ro, Fundaţia pentru SMURD a accesat fonduri europene de cinci milioane de euro, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, pentru un proiect intitulat „Profesionişti în intervenţia integrată în accidente colective şi dezastre”. Contractul de finanţare al Fundaţiei pentru SMURD a fost semnat în 27 septembrie 2010, perioadă în care Raed Arafat era atât subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, cât şi preşedinte al Fundaţiei.

În mod normal, fondurile europene se derulează prin Ministerul Muncii, însă Fundaţia SMURD a accesat fondurile în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, cu Brigada de Pompieri din Paris, cu Societatea Franceză de Medicină de Catastrofă, cu Academia Naţională a Franţei şi cu Softwin.

Raed Arafat neagă însă că s-ar fi aflat într-un conflict de interese, după ce a primit bani europeni pentru Fundaţia SMURD, în perioada în care era şi subsecretar de stat.

„De mult se încearcă aceste chestii. Lăsaţi-le. Sunt chestii ieftine”, a fost singurul comentariu al lui Arafat.