Fundaţia Mişcarea Populară se transformă în Partid. S-a lansat procesul de strângere a semnăturilor

Fundaţia Mişcarea Populară a lansat sâmbătă, la Timişoara, procedura de strângere de semnături pentru crearea Partidului Mişcarea Populară.

RomaniaTV.net
25 mai 2013, 11:53
Fundaţia Mişcarea Populară se transformă în Partid. S-a lansat procesul de strângere a semnăturilor

„Am decis acest lucru după o consultare cu peste 6.000 de membri pe care i-am întrebat care vor să fie viitorul Fundaţiei Mişcarea Populară: să rămână fundaţie, să se creeze şi un partid alături de fundaţie sau să avem doar Partidul Mişcarea Populară. Majoritatea au decis că vor şi menţinerea Fundaţiei Mişcarea Populară şi un partid Mişcarea Populară”, a declarat prof. univ. dr. Marian Preda, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară.

Pentru înscrierea ca partid sunt necesare 25.000 de semnături, scrie Agerpres.

CITEŞTE ŞI: Lăzăroiu: Traian Băsescu va fi PIESA DE REZISTENŢĂ a partidului Mişcarea Populară

Printre obiectivele noului partid se numără consolidarea procesului de integrare a României în Uniunea Europeană, noua Constituţie să prevadă sistemul unicameral parlamentar şi un număr maxim de 300 de aleşi, un procent de maximum 3% din PIB pentru deficitul bugetar, alocarea a 10% din buget pentru investiţii, obligarea beneficiarilor venitului minim garantat de prestarea de servicii în folosul comunităţii, crearea de centre de colectare a produselor din mediul rural, comasarea localităţilor care nu se pot finanţa.

Din filiala timişeană a Fundaţiei Mişcarea Populară, lansată sâmbătă, fac parte: arhitectul Mihai Silvestru, medicul Eugen Tişleagă, fosul decan al Universităţii de Vest, Otilia Hedeşan, biofizician Alina Diana Zamfir (UMF), ing. Marius Moraru, fost lider al Organizaţiei de Tineret al PDL Timişoara, conf. dr. Lucian Jiga (UMF) şi Cristian Muntean, vicepreşedinte al Clubului de afaceri german din Timişoara.