Fuia, de la Agricultură: Aş consuma oricând organisme modificate genetic

Deputatul Stelian Fuia, ministru candidat la portofoliul Agriculturii, a declarat, miercuri, după ce a fost audiat şi avizat de către comisiile de specialitate din Parlament, că a consumat organisme modificate genetic şi ar face asta oricând.

RomaniaTV.net
08 feb. 2012, 20:25
Fuia, de la Agricultură: Aş consuma oricând organisme modificate genetic

„Nu văd de ce nu ar fi cultivate organismele modificate genetic. Am consumat şi aş consuma oricând, dar în condiţii legale”, a precizat Stelian Fuia, care a recunoscut că a fost pregătit de compania Monsanto, cel mai mare producător de organisme modificate genetic din lume, în vederea postului său de director comercial al organizaţiei în România.

Stelian Fuia a lucrat timp de mulţi ani în cadrul companiei Monsanto. Potrivit CV-ului său, acesta a fost “Manager Vânzări – Monsanto Romania SRL (1995-1996); Business Development Manager pentru Europa Centrală şi CIS (fostul URSS) – Monsanto Europe SA, Brussels, Belgia (1996-1999); Director Comercial – Monsanto Romania Ltd. (1999-2002)”.

Nominalizarea lui Stelian Fuia ca ministru al Agriculturii în noul guvern al lui Mihai Răzvan Ungureanu este contestată de Coaliţia pentru Mediu. Principalul motiv al îngrijorărilor se referă la îndelungata sa carieră în cadrul companiei Monsanto, cel mai mare producător de organisme modificate genetic la nivel mondial.

Coaliţia de Mediu solicită Primului Ministru desemnat Mihai Razvan Ungureanu să înainteze o nouă nominalizare pentru postul de Ministru al Agriculturii şi cere PDL precum şi coaliţiei politice aflate la guvernare, retragerea sprijinului lui Stelian Fuia pentru această funcţie.