Frunza lui Udrea ar putea fi înlocuită. Ministerul Turismului ar putea schimba brandul de ţară

Celebra frunză aleasă ca brand de ţară de Elena Udrea, când era ministrul Turismului, ar putea ajunge la gunoi. După doi ani de la lansare şi milioane de euro cheltuite, noul ministru al Turismului, Maria Grapini, ia în calcul renunţarea la frunză şi rebranduirea.

26 dec. 2012, 08:42
Frunza lui Udrea ar putea fi înlocuită. Ministerul Turismului ar putea schimba brandul de ţară

Frunza care în ultimii ani a fost brandul de ţară al României ar putea fi schimbată. Cel puţin asta intenţionează noul ministru al Turismului, Maria Grapini, care spune că trebuie făcută o analiză foarte clară la nivelul ministerului, pentru a se vedea exact ce costuri a implicat acest proiect şi care au fost rezultatele.

Ministrul a explicat că există indicatori care pot arăta foarte clar care este situaţia şi că dacă se va dovedi că rezultatele nu sunt tocmai pozitive, se va renunţa la frunză şi se va încerca găsirea unui nou brand de ţară.

În 2011, pe vremea când era încă ministru, Elena Udrea arăta că promovarea turistică a României a fost un real succes, turismul înregistrând o creştere de  17%. Brandul de ţară a fost achiziţionat cu 900.000 de euro, în cadrul unui program de promovare a turismului românesc, pentru care s-au alocat 70 de milioane de euro din fonduri europene. Suma plătită pentru celebra frunză a fost subiect de scandal, în condiţiile în care acelaşi logo putea fi achiziţionat de pe Internet cu doar 2 euro.