Fructele minune ale toamnei: De ce este bine să consumi struguri

Fructele reprezentative toamnei sunt strugurii. Aceştia conţin peste 70% apă, restul fiind zaharuri şi vitamine din complexul B, vitaminele C, A, PP şi K şi săruri minerale. Datorită conţinutului bogat de antioxidanţi, strugurii sunt necesari pentru o sănătate de fier. Medicul nutriţionist Corina Zugravu a prezentat, pentru RTV.NET, care sunt beneficiile acestor fructe.

RomaniaTV.net
27 sept. 2012, 05:19
Fructele minune ale toamnei: De ce este bine să consumi struguri

Datorită proprietăţilor lor, strugurii sunt recomandaţi persoanelor (persoane aflate în convalescenţă, obosite, stresate) care au nevoie de o mai bună hidratare, dar şi de un aport de vitamine. În ciuda beneficiilor pe care le aduc sănătăţii, trebuie reţinut că strugurii au un conţinut ridicat de calorii şi nu sunt indicaţi diabeticilor.

„Strugurii sunt alimente hidratante, foarte bogate în zaharuri şi fibre. Din cauza cantităţii mari de glucoză, au foarte multe calorii şi nu sunt indicate diabeticilor. Cura de struguri poate declanşa un diabet latent, deci consumul acestor fructe trebuie să se facă cu moderaţie şi în acord cu necesităţile nutriţionale”, a declarat, pentru ROMÂNIATV.NET, Corina Zugravu.

Un lucru important în ceea ce priveşte strugurii, este că cei roşii conţin resveratrol, un antioxidant care are un efect mult mai puternic decât unele vitamine sau decât beta-carotenul în întărirea organismului şi lupta împotriva bolilor. Acest antioxidant se găseşte şi în vinul roşu, în afine sau în mure.

„Strugurii au şi diferiţi antioxidanţi, mai mulţi fiind prezenţi în strugurii roşii care conţin şi o substanţă valoroasă: resveratrolul. Acesta se află mai ales în coajă şi sâmburi şi studiile au arătat că este o substanţă anti-aging şi anticancer”, a mai precizat medicul nutriţionist.