Fred Flintstone al zilelor noastre trăieşte în Marea Britanie FOTO

Un britanic care îşi petrece timpul la vânătoare, cu un arc şi o săgeată, trăieşte precum un Fred Flintstone al zilelor noastre.

16 mart. 2013, 16:30
Fred Flintstone al zilelor noastre trăieşte în Marea Britanie FOTO

Expertul în Epoca de Piatră Will Lord poartă o haină făcută din blană de ren şi culege nuci şi fructe de pădure, se încălzeşte la foc şi construieşte adăposturi primitive din crengi. El nu trăieşte, însă, în Bedrock, precum Fred Flintstone, ci în Suffolk, Marea Britanie.

Lord, în vârstă de 42 de ani, organizează acum weekenduri  „preistorice” în estul Angliei, pentru a-i învăţa pe oameni cum să facă săgeţi, instrumente din piatră, să prindă animale şi să le gătească în cuptoarele de pământ. El îi învaţă pe oameni să supravieţuiască ca şi cum ar trăi în mezolitic, în urmă cu 6.000-12.000 de ani.

„Este posibil să vezi prin ochii strămoşilor noştri şi să explorezi ce simţeau”, spune Lord, care trăieşte în apropiere de Bury St. Edmunds cu soţia sa Sarah şi băieţelul lor de trei ani.

Lord a fost consultant ştiinţific pentru mai multe documentare asupra Britaniei antice şi a neanderthalilor şi speră să aibă propria emisiune în care să îi înveţe pe oameni să trăiască precum în Epoca de Piatră.