Fotografia care a scandalizat Croaţia. A făcut topless la Euro şi va fi sancţionată

O angajată a ministerului croat al Culturii, devenită celebră după ce a apărut în fotografii cu sânii dezveliţi în urma victoriei selecţionatei antrenate de Slaven Bilici în meciul cu echipa Irlandei de la Euro-2012, riscă de fie sancţionată de conducerea instituţiei.

RomaniaTV.net
13 iun. 2012, 15:17
Fotografia care a scandalizat Croaţia. A făcut topless la Euro şi va fi sancţionată

Trebuie să reacţionăm, pentru că un angajat din sectorul public trebuie să aibă o atitudine conformă cu codul de comportament al funcţiei publice„, a declarat, miercuri, un purtător de cuvânt al ministerului, Natasa Petrinjak.

Jelena Miksa, care lucrează la arhivele ministerului, şi verişoara sa Viktorija şi-au manifestat bucuria după victoria obţinută de Croaţia cu scorul de 3-1, la Poznan, ridicându-şi tricourile deasupra sânilor şi chiar oferindu-i fanilor să-i îmbrăţişeze. Fotografii nu au ratat o astfel de ocazie, iar pozele au făcut înconjurul presei din Balcani şi au fost postate pe site-urile de socializare.

Această celebritate a atras atenţia instituţiei la care lucrează Jelena. O comisie specială urmează să se întrunească în curând şi să stabilească posibile sancţiuni.

Nu regret nimic. Singurul lucru care contează este cum a jucat echipa. Vom câştiga Euro„, a declarat Jelena cotidianului Vecernji List.

Însă filială locală a Comitetului Helsinki pentru drepturile omului a condamnat procedura disciplinară a ministerului, susţinând că este un atac împotriva libertăţilor individuale.

Cu Jelena în tribune, Croaţia, liderul Grupei C a Euro-2012, va întâlni, joi, la Poznan, reprezentativa Italiei, înainte de a juca împotriva Spaniei, campiona europeană en titre, în 18 iunie, la Gdansk.