Fotbalul i-a adus moartea. Lovit de un jucător de 17 ani, un arbitru şi-a pierdut viaţa

O nouă tragedie a lovit lumea fotbalului. Arbitrul american Ricardo Portillo a murit după ce a fost lovit cu pumnul în faţă de un fotbalist în vârstă de 17 ani. Cu câiva ani urmă, un alt fotbalist i-a rupt arbitrului câteva coaste, iar cu altă ocazie un jucător i-a rupt piciorul.

06 mai 2013, 10:15
Fotbalul i-a adus moartea. Lovit de un jucător de 17 ani, un arbitru şi-a pierdut viaţa

Un arbitru de fotbal în vârstă de 46 de ani, din oraşul american Salt Lake City (Utah), a murit după ce a fost lovit în cap de de un jucător în vârstă de 17 ani. Incidentul s-a consemnat în timpul unei partide jucate cu o săptămână mai devreme.

Ricardo Portillo i-a arătat atunci cartonaşul galben unuia dintre portari, pentru împingerea atacantului advers, iar goalkeeper-ul, extrem de  nervos, i-a dat un pumn în faţă. În scurt timp centralului i s-a făcut rău şi a intrat în comă.

Johana Portillo, fiica în vârstă de 26 de ani, a declarat cu lacrimi în ochi că tatăl său a mai fost atacat în câteva rânduri pe terenul de fotbal: „În urmă cu cinci ani un jucător l-a bătut şi i-a rupt câteva coaste. De asemenea, mai înainte, tot un fotbalist i-a rupt piciorul„.

Agresorul a fost dus într-un centru de detenţie pentru minori, sub acuzaţia de atac deosebit de grav, dar numele său nu a fost dezvăluit.