Fotbalul granzilor. Cele mai puternice 10 echipe ale momentului

Borussia Dortmund este deja campioană a Germaniei, Real Madrid a pus capăt supremaţiei Barcelonei în Primera Division, iar Juventus este aproape de primul său titlu adevărat de campioană a Italiei, după nouă ani.

RomaniaTV.net
23 apr. 2012, 08:10
Fotbalul granzilor. Cele mai puternice 10 echipe ale momentului

Majoritatea ligilor de fotbal se apropie de final, unul mai grabnic în acest an, datorită desfăşurării în această vară a Campionatului European de Fotbal. Multe dintre echipele campioane aproape că se ştiu deja, iar pe baza rezultatelor din această primăvară site-ul bleacherreport.com a făcut un top al celor mai bune 10 formaţii ale momentului.

10. Ajax Amsterdam
Are o serie incredibilă, de 11 victorii în campionat, ultima dintre ele 2-0 acasă, cu Groningen. Cu trei etape înainte de final are şase puncte avans faţă de a doua clasată, Twente.

9. Chelsea
Titlul în Anglia a fost compromis de Andres Villas Boas, dar echipa are mari şanse să o elimine pe Barcelona din Champions League şi să se califice în finală.

8. Manchester City
Şansa titlului este mai aproape ca oricând pentru „cetăţeni”, iar ea poate fi tranşată etapa viitoare, în disputa de pe teren propriu, cu United. Într-un campionat puternic precum al Angliei, City a reuşit să-şi păstreze un ritm foarte bun pe tot parcursul sezonului.

7. Manchester United
Sezonul european a fost compromis de mai multe luni, dar forcing-ul de primăvară i-au adus pe „diavoli” în situaţia de a fi aproape de al cincilea lor titlu de campioni ai Angliei, în ultimele şase sezoane.

6. AC Milan
În ultima etapă a făcut doar egala acasă cu Bologna, se află la trei puncte în spatele lui Juventus, dar specialiştii susţin că rossonerii vor recupera această distanţă în cele cinci etape rămase din Serie A.

5. Juventus
Are o serie de şase victorii consecutive în Serie A şi se află aproape de primul său titlu, după nouă ani. De asemenea, bianconerii vor juca şi finala Cupei Italiei, pe 20 mai.

4. Bayern Munchen
A pierdut titlul în Germania, dar, după 2-1 pe Allianz Arena, are şanse să o elimine pe Real Madrid din Liga Campionilor şi să joace finala.

3. Borussia Dortmund
Şi-a asigurat deja titlul de campioană a Germaniei, pentru al doilea an consecutiv. Este prima echipă din ligile puternice ale lumii care are această certitudine.

2. FC Barcelona
A pierdut El Clasico şi s-a îndepărtat de titlu, dar trupa lui Guardiola rămâne în cărţi pentru câştigarea unui nou trofeu de Champions League

1. Real Madrid
Trupa lui Mourinho este pe cale să pună capăt dominaţiei „extratereştilor” lui Guardiola. A reuşit asta în campionat, mai rămâne să o facă şi în Liga Campionilor.