Fotbal: Doi arbitri armeni, suspendaţi de UEFA pentru tentativă de trucare a unui meci

Doi arbitri armeni au fost suspendaţi de UEFA pentru tentativă de a truca un meci din primul tur preliminar al Europa League, în iulie, în vederea unor pariuri suspecte, a anunţat forul fotbalistic european pe site-ul său.

RomaniaTV.net
08 aug. 2013, 06:57
Fotbal: Doi arbitri armeni, suspendaţi de UEFA pentru tentativă de trucare a unui meci

Arbitrul de centru Andranik Arsenian şi asistentul său Hovhannes Avagian au mărturisit în faţa Federaţiei armene (HFF) că „au încercat să trucheze” rezultatul meciului retur dintre finlandezii de la Inter Turku şi Vikingur (Insulele Feroe), care s-a încheiat cu 0-1, după ce în tur fusese, pe 11 iulie, 1-1.

„Sistemul de detecţie al fraudelor pe care îl are UEFA pentru pariuri (BFDS), care supraveghează peste 32.000 meciuri prin toată Europa, în special meciurile din prima divizie şi competiţiile europene, a detectat o masă de pariuri suspecte pe acest meci, iar aceasta a declanşat deschiderea unei anchete a UEFA, la care HFF a colaborat strâns”, explică forul european.

Pe lângă suspendarea celor doi, preşedintele instanţei disciplinare a UEFA a lansat o procedură disciplinară împotriva lor. Cazul acestora va fi examinat de această comisie pe 22 august, la Nyon, sediul UEFA.