Fostul torţionar Vişinescu dă cu pumnii în jurnalişti şi îi înjură ca la uşa cortului VIDEO

Fostul comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu, a avut o reacţie violentă după ce jurnaliştii l-au întrebat despre crimele care erau săvârşite în închisoarea pe care a condus-o în perioada comunistă.

31 iul. 2013, 11:32
Fostul torţionar Vişinescu dă cu pumnii în jurnalişti şi îi înjură ca la uşa cortului VIDEO

Alexandru Vişinescu în vârstă de 88 de ani este unul dintre cei 35 de torţionari ai României aflaţi încă în viaţă. El este acuzat oficial de moartea mai multor lideri ai Partidului Naţional Ţărănist, care au fost torturaţi în închisorile comuniste.

Fostul comandant al penitenciarului Râmnicu Sărat, Alexandru Vişinescu, a avut o reacţie violentă după ce jurnaliştii l-au confruntat cu sesizarea penală în care este acuzat oficial de moartea mai multor deţinuţi politici. El a dat cu pumnii în ziarişti şi le-a adresat cuvinte jignitoare.

Deşi nu a vrut să stea de vorbă cu reporterii, Alexandru Vişinescu are multe de povestit. El a fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat din 1956 şi până la desfiinţarea închisorii, în 1963. În plus, Vişinescu a făcut parte din plutonul de execuţie al mareşalului Ion Antonescu.

Potrivit Gândul.info, peste 100.000 de deţinuţi politici au murit în închisorile din România într-un singur deceniu. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului îi acuză oficial pe 35 de torţionari de omor deosebit de grav şi genocid.