Radu Vasile, condus pe ultimul drum. Fostul premier, înmormântat cu ONORURI MILITARE

Zeci de persoane l-au condus, vineri, pe ultimul drum, pe fostul premier Radu Vasile. Plecat dintre noi miercuri, după mai mulţi ani în care a suferit de cancer la colon, Radu Vasile a fost înmormântat cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu Catolic.

RomaniaTV.net
05 iul. 2013, 05:32
Radu Vasile, condus pe ultimul drum. Fostul premier, înmormântat cu ONORURI MILITARE

Radu Vasile a fost înmormântat vineri, la Cimitirul Bellu Catolic, în apropierea mormântului mentorului său în politică, Corneliu Coposu. O slujbă religioasă a avut loc la capela din incinta cimitirului, la finalul acesteia fiind trase mai multe salve de armă în memoria fostului premier.

De joi, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Radu Vasile a fost depus la Senat, unde mai multe personalităţi din viaţa politică, între care preşedintele Traian Băsescu, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi fostul şef de stat Ion Iliescu. Ei au lăudat deciziile bune pe care le-a luat acesta la finele anilor 90, într-o perioadă tulbure pentru România.

Traian Băsescu a sosit printre primii la căpătâiul lui Radu Vasile şi a avut numai cuvinte de laudă pentru fostul premier. „Pentru mine a fost un prim-ministru extraordinar de bun pentru că a lăsat libertatea fiecărui ministru să facă ceva bun, să rămână ceva de pe urma guvernului (…) El a ţinut la mine, eu la el. Ne-am respectat reciproc”, a declarat preşedintele.

Ion Iliescu, Crin Antonescu şi liderul PPDD, Dan Diaconescu, au ţinut şi ei să-şi ia rămas bun de la Radu Vasile. „Avea doar 71 de ani, avea încă potenţial şi intelectual. Durerea mare e a familiei, a soţiei…şi ea e bolnavă”, a spus fostul preşedinte Ion Iliescu.

„Eu am venit aici să aduc un omagiu lui Radu Vasile, fostul premier, un om deosebit de care mă leagă foarte multe amintiri”, a afirmat Crin Antonescu, liderul PNL.

La sicriul fostului premier a sosit şi Dan Diaconescu. „Radu Vasile nu mi-a fost doar invitat la emisiuni de multe ori, ci şi prieten care-mi dădea sfaturi chiar şi în materie de televiziune, am multe amintiri speciale cu marele dispărut”, a spus Diaconescu.