Fostă şefă de la Protecţia Consumatorilor Galaţi, trimisă în judecată pentru fapte de corupţie

Viorica Colgiu, fosta şefă a Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Galaţi, a fost trimisă în judecată, fiind acuzată că ar fi cerut oprirea unui control la punctul de lucru al societăţii administrate de soţul acesteia, firma fiind astfel scutită de o amendă de minimum 85.000 de lei.

RomaniaTV.net
20 feb. 2013, 12:51
Fostă şefă de la Protecţia Consumatorilor Galaţi, trimisă în judecată pentru fapte de corupţie

Viorica Colgiu este judecată pentru luare de mită, instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual.

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi SC Colviraz SRL Galaţi, pentru instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Tribunalului Galaţi.

Viorica Colgiu, în calitate de comisar şef al CJPC Galaţi, i-a solicitat unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Direcţiei Sanitare şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi să dispună ca funcţionarii publici din subordinea sa să oprească controlul pe care îl efectuau la punctul de lucru al SC Colviraz SRL Galaţi, societate comercială administrată de soţul inculpatei.

„Ca urmare, SC Colviraz SRL nu a mai fost sancţionată contravenţional pentru neregulile constatate (comercializarea de produse alimentare fără a avea aviz din partea D.S.V.S.A. şi care erau cu termen de valabilitate expirat) şi a fost absolvită de plata unei amenzi în cuantum minim de 85.000 lei”, notează procurorii DNA în documentul citat.

De asemenea, în cursul lunii mai 2011, Viorica Colgiu ar fi pretins şi primit de la reprezentantul unei societăţi comerciale produse alimentare în valoare de aproximativ 170 de lei pentru a favoriza interesele firmei respective.

Procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unui imobil al Vioricăi Colgiu, pentru recuperarea prejudiciului.