Fosta conducere PPDD Constanţa, arestată pentru cămătărie

Politiştii de la Crima Organizată Constanţa au reuşit să destrucureze cea mai mare reţea de cămătărie din judeţ, condusă de doi foști lideri politici locali ai PPDD, unul dintre ei fiind fost colonel în jandarmerie, informează evz.ro

RomaniaTV.net
12 iun. 2012, 11:27
Fosta conducere PPDD Constanţa, arestată pentru cămătărie

Reţeaua era condusă, potrivit anchetatorilor, de fosta lideră a PPDD Constanţa, Mariana Ciciuleacă şi fostul său primvicepreşedinte Nicolae Aldea, care în 1996, când era adjunct pentru logistică al Brigăzii de Jandarmi Constanţa, a fost dat afară din jandarmerie suspectat că a furat din gestiunea hotelurilor MAI de pe litoral.

Poliţiştii de la Crimă Organizată Constanţa spun că cei doi, prin coordonarea unei reţele de recuperatori, au reuşit să producă pagube de peste 2 milioane euro unui număr de 50 de persoane.

În perioada 2006-2012, cei doi şi-ar fi infiinţat firme de creditare, de recuperare creanţe şi de management financiar. Pentru recuperarea banilor pe care păgubiţii îi datorau în urma creşterii accelerate a dobânzilor, capii reţelei se foloseau de interlopii din cartierul Piaţa Chiliei. Aceştia, prin violenţă, lipsire de libertate, şantaj şi ameninţări, îi obligau pe datornici să renunţe la case şi alte bunuri. Banii erau apoi spălaţi prin firmele legal înfiinţate. Suspecţii sunt audiaţi de procurorii DIICOT Constanţa care spun că este posibil ca numărul persoanelor păgubite să fie mult mai mare.