Fost deţinut politic, în genunchi la Parlament, implorându-i pe aleşi VIDEO

Situaţie inedită, în Parlament, la Comisia Juridică, unde s-a dezbătut Legea lustraţiei. Un fost deţinut politic, prezent la lucrări, s-a aşezat în genunchi şi i-a implorat pe deputaţi ca procurorii să nu fie exceptaţi de la legea lustraţiei.

RomaniaTV.net
28 feb. 2012, 12:48
Fost deţinut politic, în genunchi la Parlament, implorându-i pe aleşi VIDEO

La şedinţa de marţi dimineaţa a Comisiei juridice, UDMR a propus un amendament pentru lustrarea procurorilor comunişti.

Pentru că amendamentul a fost respins, un fost deţinut politic a îngenuncheat în faţa uşii, spunând că nu este posibil ca foştii procurori comunişti, care l-au bătut în închisoare, să nu fie cuprinşi în legea lustraţiei.

„Vă rog din inimă şi din suflet. Vorbesc de 22 ani. Scăpaţi poporul român. Atâta vreau de la dvs. Decât să scăpaţi poporul român, numic altceva”, i-a rugat protestatarul pe deputaţi.

Deşi nu şi-a văzut rugămintea ascultată, fostul deţinut politic a avut parte de ce şi-a dorit la câte ore. La şedinţa în plen, deputaţii au admis, la propunerea UDMR, introducerea procurorilor comunişti în categoria personalelor lustrate.

„După 22 de ani, nu pot accepta ca un fost procuror comunist care a făcut poliţie politică, care a persecutat oameni până în ’89 să poată accede în Parlament, să fie miniştri sau să conducă consilii judeţene, consilii locale”, a afirmat Mate Andras Levente, adăugând că face această propunere pentru că nu poate să reziste rugăminţilor în genunchi ale unui domn condamnat pe nedrept şi a stat 8 ani în închisoare.