Fordul de la Craiova a fost la mall GALERIE FOTO

Fordul de la Craiova şi-a găsit puţin timp înainte de marea lansare de la Salonul de la Geneva pentru o şedinţă foto şi o filmare.

RomaniaTV.net
14 feb. 2012, 06:50

Şedinţa video şi foto a avut loc chiar în România la centrul comercial AFI Cotroceni. Imaginile de la filmări au fost publicate pe pagina oficială Facebook Ford B-Max într-un album cu numele Undeva în Europa (Somewhere in Europe). Filmările au avut loc în parcarea complexului.

Ford B-Max este fabricat exclusiv la uzina Ford de la Craiova şi va fi lansat în luna martie la Salonul Auto de la Geneva.

Reprezentanţii companiei au spus că în acest an vor fi produse 60.000 de unităţi B-Max, iar pentru anul viitor estimează construcţia a cel puţin 100.000 de maşini.

Deşi B-Max va fi produs exclusiv la fabrica Ford de la Craiova, lansarea modelului pe piaţa din România va avea loc în al treilea trimestru al acestui an, după cea din ţările vest-europene. B-Max va fi mai ieftin în România decât în ţările în care va fi exportat.

„B-Max este un monovolum compact, care adaugă o nouă abordare a construirii uşilor, cu stâlpii centrali integraţi chiar în portiere. Alături de dispunerea flexibilă a scaunelor şi spaţiul de depozitare cel mai încăpător din clasa sa, B-Max va beneficia şi de o execuţie superioară şi materiale de înaltă calitate care sunt intalnite rareori la o maşină din clasa compactă, la un preţ convenabil. Maşina combină un design incitant şi inovator cu dotări care înainte, puteau fi găsite numai în clasele superioare de automobile”, se arată într-un comunicat al Ford România.

Noul model va fi echipat cu un motor turbo disesel (despre care Ford nu a dat detalii) şi cel mai mic motor pe benzină construit până acum de Ford – EcoBoost de 1 litru, produs şi la fabrica de la Craiova.

Grupul american Ford a raportat un profit de 20,2 miliarde dolari pentru anul trecut, cel mai ridicat din 1998 şi de peste trei ori mai mare comparativ cu nivelul de 6,56 miliarde de dolari din anul precedent, ca urmare a unui câştig excepţional de peste 12 miliarde de dolari în trimestrul patru.