Focare de scarlatină în 12 şcoli şi grădiniţe

Clinica de Boli Infecţioase nr. 1 din Târgu Mureş a raportat către Direcţia de Sănătate Publică Mureş faptul că în perioada 1 mai - 15 iunie a internat 19 copii proveniţi din 12 şcoli şi grădiniţe din Târgu Mureş şi împrejurimi, cu diagnosticul de "suspect de scarlatină", iar în 11 cazuri diagnosticul a fost confirmat, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
17 iun. 2013, 11:03
Focare de scarlatină în 12 şcoli şi grădiniţe

Din cele 19 cazuri suspecte au fost confirmate 11 cazuri de boală cu diagnostic scarlatină. „Suspecţii sunt preşcolari şi şcolari cu vârsta între 3-14 ani, care frecventează unităţi de învăţământ (în total 12 şcoli şi grădiniţe de pe raza municipiului Târgu Mureş – n.r.). Bolnavii au fost internaţi pentru tratament de specialitate la Clinica de Boli Infecţioase, evoluţia în toate cazurile fiind favorabilă”, a precizat luni dr. Gabriela Uifălean din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Mureş.

Potrivit acesteia, conform procedurilor, specialiştii din DSP Mureş au efectuat anchete în colectivităţile de unde provin bolnavii şi au recoltat probe de la colegii copiilor bolnavi pentru depistarea purtătorilor de streptococ beta hemolitic grup A, iar până în prezent a fost confirmată prezenţa acestuia la nouă copii, care urmează tratament domiciliu.