Florin Popescu neagă conflictul de interese: E o mică dispută cu cei de la ANI VIDEO

Deputatul PDL Florin Popescu a afirmat, la România TV că posibilul conflict de interese de care îl acuză Agenţia Naţională de Integritate este rezultatul unei neînţelegeri rezultate dintr-o procedură birocratică.

24 apr. 2013, 14:57
Florin Popescu neagă conflictul de interese: E o mică dispută cu cei de la ANI VIDEO

Popescu a precizat că acel contract care i-a fost imputat de către ANI a fost semnat între firma la care a fost acţionar şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa a fost semnat înainte ca el să ajungă preşedintele CJ. „Aici e o mică dispută cu cei de la ANI: contractul din 17 iunie 2008 e semnat de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean. Procedura de la registratură a durat mai mult, iar contractul a fost înregistrat după ce am devenit eu preşedinte”, s-a apărat democrat-liberalul.

Acesta a precizat că ulterior atât el, cât şi membrii familiei sale au renunţat la acţiunile deţinute la firma respectivă astfel încât actele adiţionale pe care CJ Dâmboviţa le-au semnat pe durata mandatului său nu l-au pus în situaţia de a fi în conflict de interese. „Când am semnat actele adiţionale, eu nu mai eram acţionar, vândusem acţiunile. Pentru actele adiţionale, au existat hotărâri ale Consiliului Judeţean. Dacă nu semnam contractele, eram vinovat de abuz în serviciu”, a precizat Florin Popescu.

„Cei de la ANI au fost foarte corecţi cu mine. M-au chemat acum două săptămâni şi mi-au adus la cunoştinţă acuzaţiile”, a mai spus deputatul democrat-liberal.

ANI îi acuză pe Theodor Stolojan de fals în declaraţii, pe Marian Vanghelie pentru diferenţe între venituri şi avere, pe Klaus Johannis, Aristotel Căncescu şi pe Nicuşor Constantinescu de incompatibilitate, iar pe Florin Popescu de conflict de interese.

Deputatul PDL Florin Popescu s-a aflat în conflict de interese în perioada în care a exercitat funcţia de şef al CJ Dâmboviţa, întrucât a semnat contracte şi acte adiţionale între Consiliul Judeţean şi firma Procor SA, la care a fost asociat, ANI sesizând Parchetul Curţii de Apel Ploieşti.