Florian Walter, patronul echipei Petrolul Ploieşti, a fost săltat de acasă de procurorii DIICOT

Florian Walter, finanţatorul echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, a fost ridicat de procurori şi dus la audieri la sediul DIICOT Cluj, într-un dosar care priveşte transferurile de jucători dintre U Cluj şi Petrolul, realizate în această vară. El a fost însă eliberat, după ce a cerut termen pentru angajarea unui avocat, însă procurorii urmează să stabileasscă un nou termen la care Walter să se prezinte la audieri.

RomaniaTV.net
27 nov. 2012, 16:12
Florian Walter, patronul echipei Petrolul Ploieşti, a fost săltat de acasă de procurorii DIICOT

Şoc în lumea fotbalului, marţi, la nici o zi după încheierea primei jumătăţi a campionatului. Unul dintre cei mai importanţi patroni de club din Liga I, Florian Walter, a fost ridicat din propria locuinţă de procurorii DIICOT Cluj şi dus pentru audieri, pentru a da explicaţii în cazul transferului masiv de jucători făcut în această vară de Universitatea Cluj, către gruparea Petrolul Ploieşti.

Conform stiridecluj.ro, Walter nu a putut fi însă audiat, pentru că a cerut termen pentru angajarea unui avocat. „Practic nu a dat nicio declaraţie”, au declarat surse DIICOT, pentru stiridecluj.ro

Fost acţionar la Dinamo, Walter a devenit patron al echipei Universitatea Cluj în anul 2009, însă trei  ani mai târziu a preluat-o pe Petrolul Ploieşti, gruparea la care a ajus un mare număr de jucători de la Universitatea. Tocmai aceste transferuri sunt cercetate acum de procurorii DIICOT, care au efectuat deja percheziţii la sediile celor două cluburi, în urmă cu două săptămâni.

Florian Walter s-a apărat atunci public de acuzaţiile ce i-au fost aduse, el declarând la GSP TV: „Dacă aş fi luat 11 milioane de euro eram deja în Bahamas. Se urmăreşte dispariţia totală a Universităţii Cluj. După trei ani de investiţii au găsit verigă slabă.

Toţi jucătorii au fost transferaţi gratis, dar care e problema? Ei aveau salarii restante, intrau la comisii şi deveneau liberi de contract. Universitatea pierdea mai mult pentru că trebuia să le plătească şi salariile restante. Eu am investit 17 milioane de euro în 3 ani la Cluj şi am dus echipa unde am dus-o. În ianuarie am anunţat că vreau să plec, le-am spus celor de acolo că trebuie să găsească un nou învestitor pentru că eu nu mai pot să investesc. U Cluj trebuia să dispară încă de acum 3 ani, înainte să vin eu. Acum au găsit ţapul ispăşitor.

Nu credeam niciodată că instituţiile statului roman vor executa o acţiune de genul asta. Sunt transferuri la fotbal, nu bunuri imobiliare. Citiţi legea sportului! Sunt jucători pe care i-am luat gratis. Alţii costă un milion de euro şi îi dai gratis după un an sau doi. Despre ce vorbim?

Florian Walter a fost chemat la audieri la DIICOT Cluj şi luni, 26 noiembrie, dar nu s-a prezentat, de aceea pe numele său s-a emis mandat de aducere. El este cercetat de procurorii DIICOT Cluj pentru că a transferat gratuit lotul U Cluj la Petrolul Ploieşti, prejudiciind bugetul de stat cu 11 milioane de euro.