„Flacăra Democraţiei”, aruncată într-un canal de primarul Orşovei. Vezi reacţia lui Băsescu

"Flacăra Democraţiei", torţă simbolică aprinsă pe 20 iulie de Traian Băsescu, la Timişoara, şi care ar fi trebuit să facă turul ţării în zilele rămase până la referendumul din 29 iulie, a fost aruncată într-un canal la Orşova, chiar de către primarul municipiului, susţin surse din PDL, citate de România TV.

RomaniaTV.net
22 iul. 2012, 09:55
„Flacăra Democraţiei”, aruncată într-un canal de primarul Orşovei. Vezi reacţia lui Băsescu

O torţă asemănătoare celei olimpice, care reprezintă însă „Flacăra Democraţiei„, s-a aflat, duminică, în centrul unui incident produs la Orşova.

Plecată pe 20 iulie din Timişoara, unde a fost aprinsă chiar de preşedintele suspendat Traian Băsescu, Flacăra trebuia să ajungă duminică la Orşova, în drumul său spre Bucureşti. Purtată de un grup de tineri din cadrul organizaţiei de tineret „Amfiteatrul civic”, torţa a fost oprită la intrarea în municipiul Orşova. După mai multe încercări, tinerii au ajuns totuşi cu flacăra în centrul oraşului, dar acolo aceasta le-a fost smulsă de primarul Manea, care a aruncat-o într-un canal, a declarat deputatul PDL Doina Chircu pentru România TV.

„Primarul Manea, fost securist dovedit, a făcut tot posibilul şi a omorât Flacăra Democraţiei în municipiul Orşova. Domnul Manea este o persoană care se manifestă violent. Tinerii îşi făceau acţiunea aşa cum au dorit, iar el s-a repezit, a împins tânărul, l-a bruscat, i-a luat torţa şi a aruncat-o într-un canal.

Înainte de a pleca din sediul său de campanie din Bucureşti, preşedintele suspendat a făcut o declaraţie faţă de stingerea flăcării la Orşova.

„Oamenii aştia când aud de democraţie scot pistolul. Mai este o flacără care a plecat de la Iaşi spre Bucureşti şi cred că se vor aprinde foarte multe flăcări ale democraţiei zilele astea”, a declarat preşedintele suspendat Traian Băsescu, la plecarea de la sediul său de campanie.

Întrebat de jurnalişti aflaţi la sediulde campanie dacă are suspiciuni privind fraudare referendumului, Băsescu a afirmat: „Nu aş spune că nu am ingrijorări faţă de lucru ăsta”.