Fiul lui Sile Cămătaru a făcut schimb de celulă cu tătăl său. Mario Balint a fost arestat

Mario Balint a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Hotărârea a fost luată de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

RomaniaTV.net
22 dec. 2011, 15:41
Fiul lui Sile Cămătaru a făcut schimb de celulă cu tătăl său. Mario Balint a fost arestat

UPDATE: Mario Nuţu Balint, fiul lui Sile Cămătaru, s-a prezentat, joi seară, la Secţia 15 Poliţie şi va fi dus în arestul Poliţiei Capitalei, în urma deciziei Tribunalului Bucureşti de arestare preventivă pentru 29 de zile, potrivit Mediafax.
Fiul lui Sile Cămătaru, Mario Balint este acuzat de cămătărie. Instanţa Tribunalului Bucureşti a admis astfel recursul procurorilor la decizia de cercetare în libertate a lui Mario Nuţu Balint dispusă de Judecătoria Sectorului 4.

Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă, astfel că Mario Nuţu Balint urmează să fie încarcerat în arestul Poliţiei Capitalei.

Mario Balint, fiul lui Vasile Balint, cunoscut drept Sile Cămătaru, a recunoscut la Tribunalul Bucureşti că a împrumutat bani unor persoane, dar a arătat că s-a oprit din a da bani cu împrumut cu dobândă în ziua de 23 noiembrie, la o zi după ce legea care incriminează cămătăria a apărut în Monitorul Oficial.

„Niciodată nu am oferit bani, tot timpul am fost căutat, mi-au fost ceruţi bani. Eu le dădeam bani pentru că mă implorau. Le trebuiau aceşti bani pentru a fi daţi mai departe altora, care îi terorizau. De mic copil am făcut şi eu… Am vândut parfumuri, mi-am strâns nişte bani. Nu am mai dat bani după ce a intrat în vigoare legea. Tatăl meu (Sile Cămătaru – n.r.) nu m-a învăţat niciodată de rău. Mi-a spus întotdeauna să-mi văd de treaba mea, să merg la şcoală. Îmi zicea: «Uite ce s-a întâmplat cu mine»„, a spus Mario Balint în faţa instanţei.

Avocatul acestuia a declarat în faţa magistraţilor că în cazul lui Mario Balint nu există elementele constitutive ale infracţiunii de cămătărie. Totodată, avocatul a arătat că Mario Balint a crescut de la 13 bani fără tată, este student în anul trei şi că „încearcă să scape de pecetea că este fiul lui Sile Cămătaru”.

Judecătoria Sectorului 4 dispusese în urmă cu o săptămână ca Mario Nuţu Balint să fie cercetat în libertate. El fusese reţinut alături de Nuredin Beinur şi un alt locotenent al lui Vasile Balint.