Fiul lui Adrian Năstase dezvăluie „TESTAMENTUL public” al fostului premier

Adrian Năstase a scris "un fel de testament public" înainte de a încerca să se împuşte, miercuri seară. Scrisoarea concepută de fostul premier va fi dată publicităţii vineri, în ziua în care el va împlini 62 de ani, a anunţat fiul său cel mare, Andrei Năstase.

RomaniaTV.net
21 iun. 2012, 14:56

Andrei Năstase a scris pe Facebook că vineri, când tatăl său va aniversa împlinirea a 62 de ani pe patul de spital pe care se află după ce a încercat să-şi ia viaţa, va face publică o scrisoare pe care acesta a scris-o către familie şi către lume. „Voi citi mâine (vineri, n.r.), de ziua tatălui meu, la spitalul unde este internat, scrisoarea lăsată de dânsul… «un fel de testament public»”, a scris Andrei Năstase.

„Doresc să mi se alăture toţi cei care, trecând peste raţiuni politice, pot asculta testamentul celui care, pentru mine, este, înainte, tatăl şi nu politicianul Adrian Năstase. Cred că tata are acum, mai mult ca niciodată, nevoia să ştie că nu este singur. Să simtă de această zi a lui când, cu ajutorul lui Dumnezeu, va putea împlini 62 de ani de viaţă, că încă sunt oameni care-l privesc ca noi”, a scris Andrei Năstase într-un mesaj emoţionant postat pe Facebook.

Adrian Năstase a fost condamnat, miercuri, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul Calităţii”, de Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În cursul serii, când doi poliţişti au ajuns la reşedinţa sa din strada Zambaccian cu mandatul de aducere, fostul premier a încercat să se sinucidă. Sub pretextul că vrea să îşi ia o carte din birou, Năstase a scos dintr-un sertar un revolver Smith&Wesson, de calibru 9 milimetri, şi a încercat să-şi tragă un glonţ în cap. Unul dintre poliţişti a avut însă prezenţa de spirit de a încerca să intervină şi a reuşit să-l împiedice pe Adrian Năstase să se sinucidă. Totuşi, în timpul luptei pentru armă, aceasta s-a descărcat, iar două gloanţe l-au rănit pe fostul premier. A fost chemată imediat o ambulanţă care l-a transportat pe Adrian Năstase la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a fost stabilizat şi pus sub tratament pentru menţinerea funcţiilor vitale. Fostul premier a fost în permanenţă conştient şi a reuşit să comunice, cu destul de mare greutate, cu personalul medical. Joi dimineaţă Adrian Năstase a fost operat de o echipă de medici condusă de Şerban Brădişteanu. Fostul premier va rămâne internat 14 zile. El riscă să facă infarct şi se află sub tratament psihiatric.