Fiul fostului procuror general adj. Traian Gherasim şi omul de afaceri Nikolaus Man, reţinuţi de DNA

Fiul fostului procuror general adjunct, Traian Gherasim, şi omul de afaceri Nikolaus Mann, au fost ridicaţi joi de procurorii anticorupţie. Ei sunt acuzaţi că ar fi încercat să dea mită unui judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a da o decizie favorabilă într-un dosar. Aceştia au fost reţinuţi, vineri, de către procurorii DNA.

RomaniaTV.net
12 apr. 2012, 19:04
Fiul fostului procuror general adj. Traian Gherasim şi omul de afaceri Nikolaus Man, reţinuţi de DNA

Fiul fostului procuror general adjunct, Traian Gherasim, avocatul Andrei Gherasim, ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi. Cazul s-a constituit chiar în urma denunţului judecătorului care trebuia să primească şpaga.

Afaceristul Nikolaus Mann a fost prins chiar în momentul în care încerca să părăsească ţara prin vama Cenad, pe numele lui fiind emis un mandat de aducere la DNA.

Pe de altă parte, Nikolaus Mann este cercetat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizate şi Terorism (DIICOT) pentru o fraudă de aproximativ 70 de milioane de euro.

Tatăl său, Traian Gherasim a fost judecător la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) până în luna septembrie 2011. El fusese numit la ICCJ în martie 2002, după ce cu o lună înainte fusese revocat din funcţia de procuror general adjunct al României (când era şef al Ministerului Public Ilie Botoş-n.r.).

Mama avocatului Andrei Gherasim, Elisabeta Gherasim, este preşedinta Secţiei de contencios-administrativ a Tribunalului Prahova.