Fiul fostului ministru Ioan Avram Mureşan a murit într-un hotel din Kenya

Dan Mureşan, fiul fostului ministru ţărănist al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, a murit subit în camera sa de hotel din Kenya, anunţă hotnews.ro. El avea 32 de ani şi lucra pentru o firmă britanică de consultanţă politică.

RomaniaTV.net
09 sept. 2012, 13:01

Tragedie în familia fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan. Potrivit HotNews, fiul acestuia, Dan Mureşan, în vârstă de 32 de ani, a fost găsit mort în camera sa de hotel. Cauzele decesului nu sunt cunoscute încă.

MAE a comunicat, duminică, la solicitarea Mediafax, că, sâmbătă, Ambasada României la Nairobi/Kenya a fost informată „de către un coleg de serviciu al unui cetăţean român că trupul neînsufleţit al acestuia ar fi fost găsit într-un apartament din districtul Nairobi”.

„Conform relatării, cetăţeanul român era angajat la o companie engleză de telecomunicaţii, aflându-se de mai multă vreme în Kenya. Acesta nu îşi înregistrase însă prezenţa pe teritoriul Kenyei la misiunea diplomatică română. Din aceeaşi sursă rezultă că, după sosirea poliţiei, corpul neînsufleţit ar fi fost preluat de o firmă de pompe funebre în vederea efectuării necropsiei şi eliberării certificatelor medicale constatatoare, urmând ca luni, 10 septembrie, un reprezentant al companiei de asigurări competente să deschidă un dosar în acest caz”, precizează MAE.

Ambasada României face „toate demersurile necesare pentru obţinerea de la autoritățile locale, în cel mai scurt timp posibil, a informaţiilor oficiale privind decesul cetăţeanului român”.

„De asemenea, Ambasada se află în legătură atât cu reprezentanţii companiei angajatoare, cu firma de pompe funebre, precum şi cu persoana de contact din partea familiei din ţară, în vederea oferirii de asistenţă consulară pentru emiterea tuturor documentelor necesare şi a facilitării transportului în ţară a trupului neînsufleţit al persoanei decedate”, se mai precizează în comunicarea MAE. 

Absolvent al London School of Economics si George Washington University, Dan Mureşan lucra pentru o firmă britanică de consultanţă politică şi a coordonat mai multe campanii electorale în statele americane Texas şi Virginia, dar şi în ţări din estul Europei, sud-estul Asiei şi Africa.

Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Muresan, a fost condamnat definitiv, la sfârşitul lunii mai 2012, la 7 ani de închisoare cu executare pentru deturnare de fonduri.