Firmele soţiei lui Dorin Cioabă- pagubă la bugetul de stat. Ce datorii are Sighişoara Cioabă VIDEO

Sighișoara Cioabă deţine mai multe firme care au datorii de sute de mii de lei, susţine România TV. Mai mult, potrivit site-ului antiţepari.ro, firmele acesteia au fost implicate în evaziune fiscală și au efectuat plăţi cu cecuri fără acoperire.

RomaniaTV.net
25 aug. 2013, 10:56
Firmele soţiei lui Dorin Cioabă- pagubă la bugetul de stat. Ce datorii are Sighişoara Cioabă VIDEO

Sighișoara Cioabă are patru firme care au făcut evaziune fiscală și nu au plătit datoriile către stat. Prima este „Industria Bronzului & Euro Paleţi” SRL Sibiu care are ca obiect principal de activitate turnarea metalelor neferoase ușoare. La această firmă, Sighișoara este asociat majoritar. Datoriile acumulate la stat erau la 30 iunie 2013 de 844 lei. Antițepari.ro susține că suma cuprinde o componentă de evaziune fiscală printr-un stopaj la sursă de 325 de lei.

În plus, firma a fost raportată cu două cecuri fără acoperire care au dus la un refuz de plată în valoare de aproape 26.000 de lei.

O altă firmă, aceleași probleme. La Industria Bronzului și Neferoase SRL Sibiu datoriile acumulate către stat însumează 160.000 lei. Din această sumă, aproape 14.000 de lei reprezintă evaziune fiscală prin stopaj la sursă. Pentru a recupera banii datorați, Direcția Generală a Finanțelor Publice Sibiu a cerut declanșarea insolvenței.

Remat Sibiu este cea de-a treia dintre firmele cu probleme ale Sighișoarei Cioabă. Această firmă are două cecuri fără acoperire. Suma totală refuzată la plată este de 13.300 de lei. Datoria acumulată la stat până la 30 iunie 2013 este de 7 ori mai mare – 100.000 de lei. Stopajul la sursă – 428 de lei.

La „Best Star Nef” SRL Sibiu, care este în faliment, Sighişoara a fost unic asociat. La 13 mai 2013 creanțele ajungeau la 257.000 lei.