Firmele care fac creşe pentru copiii angajaţilor ar putea să fie scutite de impozit pe profit

O iniţiativă legislativă depusă marţi în Parlament prevede scutirea impozitului pe profit pentru firmele care înfiinţează creşe adresate copiilor angajaţilor. 

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 06:19
Firmele care fac creşe pentru copiii angajaţilor ar putea să fie scutite de impozit pe profit

Proiectul aparţine deputatului PSD Andrei Sava şi vizează încurajarea firmelor de a asigura unități de învățământ preșcolar cu program prelungit pentru copiii angajaților. Totul ar urma să fie pus la punct prin amendarea Codului Fiscal, iar măsura ar veni în completarea unei alte iniţiative care vizează învăţământul preşcolar: cea privind încurajarea mamelor să se întoarcă la locul de muncă.

„Dincolo de remunerare, concediu maternal sau ajutoare financiare pentru creșterea copilului, statul trebuie să-și dezvolte politicile în ceea ce privește înființarea, organizarea și funcționarea creșelor, pentru că una dintre problemele cu care se confruntă tinerele familii este aceea privind îngrijirea și educația timpurie a copilului. Din aceste motive, prin adoptarea acestui proiect de lege, cumulat cu adoptarea proiectul legislativ depus săptămâna trecută, prin care am propus oferirea de întâietate  la înscrierea la creșă a copiilor între 0 și 2 ani ale căror mame se întorc în activitate înainte de finalizarea concediului de maternitate, consider că statul român va face pași importanți în vederea remedierii situației actuale privind serviciile publice de îngrijire a copiilor”, a precizat pentru ROMÂNIATV.NET, deputatul Andrei Sava.

Iniţiativa a fost depusă la Camera Deputaţilor, urmând să intre în dezbaterea parlamentarilor.