Firma lui Nini Săpunaru, urmărită penal de DNA. Câte contracte a încheiat cu statul

DNA Iaşi anchetează o serie de contracte încheiate cu statul de către o firmă la care Nini Săpunaru a avut până acum câteva săptămâni 49,5% din acţiuni. Potrivit evz.ro, respectiva firmă a încheiat zeci de contracte cu statul, toate prin metoda achiziţiei directe.  

RomaniaTV.net
24 aug. 2013, 09:27
Firma lui Nini Săpunaru, urmărită penal de DNA. Câte contracte a încheiat cu statul

După ce fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat, în primă instanţă, la închisoare în dosarul „Transformatorul”, iar Ovidiu Silaghi, cel care trebuia să-l înlocuiască urmează a fi urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, acum trei zile, că persoana care va prelua conducerea Ministerului Transporturilor va fi un om cu greutate politică şi experienţă administrativă, care vreme de ani de zile nu a avut probleme cu ANI şi nici cu DNA.

Urmăriţi penal de un an Potrivit declaraţiei de avere, Nini Săpunaru a menţionat, pe 13 iunie 2013, că deţine 49,5% din firma SC Euro Proiect SRL din Focşani. Când EVZ a verificat la Registrul Comerţului acţionariatul acestei firme, pentru a vedea cu cine este partener fostul şef al vămilor, am observat că reprezentanţii RECOM atrag atenţia că această firmă este urmărită penal, iar Nini Săpunaru nu mai este acţionar al firmei. Unicul proprietar este acum Dorinel Modreanu, cumnatul lui Săpunaru.

Contactat telefonic de către EVZ şi întrebat despre ce urmărire penală este vorba, cumnatul lui Nini Săpunaru ne-a declarat: „Este vorba despre o anchetă a DNA Iaşi, care a demarat acum un an. Procurorii anchetează o serie de contracte pe care le-a încheiat firma”. Întrebat de EVZ despre ce contracte este vorba, cumnatul lui Nini Săpunaru ne-a spus că nu vrea să ne dea detalii la telefon.

SC Euro Proiect SRL din Focşani, la care Nini Săpunaru a deţinut, până acum câteva săptămâni, 49,5% din acţiuni, a încheiat zeci de contracte cu diverse instituţii de stat. Potrivit declaraţiilor de interese ale deputatului de Vrancea, Euro Proiect a primit în ultimii doi ani 41 de contracte de la diverse primării din localităţi ce aparţin de judeţul pe care îl reprezintă în Parlament. Toate aceste contracte au fost obţinute de firma fostului şef al vămilor prin metoda achiziţiei directe.

Niciunul din cele 41 de contracte nu a fost obţinut prin licitaţie publică. Cuantumul lor este de 1.256.657 de lei. Jumătate de milion de lei au fost obţinuţi în 2011, iar 681.454 de lei, în 2012. Interesant e faptul că, anul trecut, firma lui Nini Săpunaru a avut o cifră de afaceri de 1.135.161 de lei, în timp ce contractele cu statul au fost în valoare de 681.454 de lei, adică 60% din venituri.