Firma fiicei lui Blaga a încheiat în 2011 şapte contracte cu autorităţile locale

Firma deţinută de fiica preşedintelui Senatului, Vasile Blaga, şi de ginerele acestuia a încheiat în anul 2011 şapte contracte cu spitale din judeţul Hunedoara, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara, Centrul de Transfuzie Sanguină Deva şi Consiliul Local Buftea, pentru servicii medicale, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
16 dec. 2011, 14:15
Firma fiicei lui Blaga a încheiat în 2011 şapte contracte cu autorităţile locale

Este vorba despre firma Axis Emergency SRL, cu sediul în Deva, deţinută de fiica lui Blaga, Agathe-Cristina Rudeanu, şi de soţul acesteia, Andrei Rudeanu.

Contractele apar în declaraţia de interese a preşedintelui Senatului, completată în luna decembrie.

Conform acesteia, firma Axis Emergency SRL a încheiat contracte pentru servicii de transport sanitar cu Spitalul Judeţean Deva, Spitalul Municipal Hunedoara, Spitalul Petroşani, Spitalul Municipal Brad şi Centrul de Transfuzie Sanguină Deva, la tariful de 1,79 lei/km, în timp ce valoarea contractului cu CJAS Hunedoara este de 3.000 de lei.

De asemenea, firma Axis Emergency SRL a încheiat un contract pentru servicii de medicina muncii, în valoare de 10.450 de lei, cu Consiliul Local Buftea.

Potrivit declaraţiei de interese a lui Vasile Blaga, toate contractele au fost câştigate prin licitaţie.

Conform site-ului firmei, Axis Emergency este prima companie medicală privată înfiinţată în judeţul Hunedoara, iar din anul 2010 are şi staţie privată de ambulanţă. De asemenea, firma asigură asistenţă medicală de urgenţă, precum şi transport sanitar medicalizat cu medic însoţitor, punând la dispoziţia solicitanţilor mijloace de transport dotate cu aparatură şi personal.

În 2010, presa a relatat, despre existenţa unui contract între Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara şi firma Axis Corporate Security, la care ginerele lui Blaga era administrator şi acţionar. În baza acestui contract, firma primea bani pentru paza unor poduri aflate în patrimoniul regiei. Urmare a criticilor la adresa lui Vasile Blaga, firma Axis Corporate Security a renunţat la contractul cu CNADNR.

Averea lui Blaga

Potrivit declaraţiei de avere din decembrie 2011, Blaga şi-a achitat, faţă de iunie 2011, 55.000 de euro dintr-o datorie (de la 125.000 la 70.000) pe care o avea la o persoană fizică, reprezentând rate pentru un apartament.

Senatorul rămâne, în schimb, cu alte două datorii către persoane fizice, de 600.000 lei şi, respectiv, 500.000 lei.

Blaga aproape a lichidat două conturi curente bancare, în care în iunie avea 132.000 lei, el deschizând, după iunie 2011, un cont nou la o altă bancă, în care a depus 8.000 lei. De asemenea, preşedintele Senatului are în plus în alte două conturi, faţă de iunie 2011, aproximativ 25.000 lei.

Plasamentele financiare ale lui Blaga au rămas la acelaşi nivel, 110.650 acţiuni la Banca Transilvania şi 248 la Romexterra.

Blaga deţine tot trei terenuri, în localităţi din Bihor, de 378 metri pătraţi, 6.257 metri pătraţi, respectiv trei hectare.

Nici în ce priveşte imobilele situaţia lui Blaga nu s-a schimbat. El deţine în continuare o casă de locuit de 346 metri pătraţi în Oradea, un apartament de 209 metri pătraţi în Bucureşti şi casa moştenită de la părinţi, în judeţul Bihor.

De asemenea, Blaga a primit în ultimul an fiscal încheiat, adica 2010, 43.745 de lei ca ministru al Internelor, şi 11.247 de lei ca senator.