Final de telenovelă: Eleva de 15 ani şi profesorul cu care a fugit au fost prinşi în Franţa

Profesorul din Marea Britanie care a fugit cu o elevă în vârstă de 15 ani a fost arestat în Franţa, la Bordeaux.

RomaniaTV.net
28 sept. 2012, 16:23
Final de telenovelă: Eleva de 15 ani şi profesorul cu care a fugit au fost prinşi în Franţa

Telenovela elevei britanice care a fugit cu profesorul ei de matematică s-a încheiat. Cei doi au fost găsiţi la Bordeaux, iar familia adolescentei de 15 ani a fost anunţată că fata, Megan Stammers, este „bine, sănătoasă”. Profesorul de matematică, în vârstă de 30 de ani, a fost arestat de poliţia franceză, el fiind suspectat de răpire de minori.

Cei doi au fost găsiţi după opt zile de la dispariţie, după ce mai multe persoane au sunat la poliţie şi au anunţat că i-au văzut pe elevă şi pe profesorul ei, recunoscându-i din fotografiile publicate în presă. Megan şi profesorul de matematică se plimbau de mână prin centrul oraşului când au fost abordaţi de poliţişti şi separaţi. Adolescenta a fost luată în custodie, iar profesorul Jeremy Forrest a fost reţinut. El va rămâne în custodia autorităţilor franceze timp de câteva zile, până când vor fi finalizate formalităţile diplomatice, inclusiv cerera de extrădare în Marea Britanie.

Familia lui Megan a primit uşurată vestea că fata a fost găsită. „Suntem uşuraţi şi foarte fericiţi că a fost găsită. Când treci prin aşa ceva te cuprinde disperarea cu fiecare zi care trece, dar cunoscând-o pe Megan şi ştiind ce fel de fată este am avut mereu încredere că este suficient de puternică şi că va fi bine”, a spus Martin Stammers, tatăl vitreg al lui Megan, care a ţinut să le mulţumească tuturor celor care în ultimele zile au furnizat informaţii despre tânăra dispărută.

Tatăl natural al fetei s-a arătat şi el uşurat de faptul că Megan a fost găsită. „Nu sunt deloc supărat, toţi facem lucruri prosteşti când suntem tineri”, a spus bărbatul.

Jeremy Forrest riscă să fie condamnat la cinci ani de închisoare pentru răpire de minori, potrivit Codului Penal din Franţa, care prevede şi o amendă de 75.000 de euro.